banner913
banner932
banner1012

Gözaltı torbalarından kurtulmanın yolları

banner1020

Gözaltı torbaları genellikle yaşın ilerlemesiyle meydana gelen oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu sıkıntılarınızdan bir takım pratik yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte gözaltı torbalarınızdan kurtaracak pratik yöntemler… Gözlere ve göz kapaklarına destek veren yağ bezlerinin zamanla elastikiyet kaybı yaşaması sonucunda gözaltı torbaları meydana gelir. Sarkmalarda zamanla sıvı birikimleri meydana gelir ve şiş bir görüntü oluşur.Bu rahatsız edici görüntülerden size vereceğimiz bir takım püf noktalar ile kurtulabilirsiniz.

banner974
Gözaltı torbalarından kurtulmanın yolları

banner971

1- Sırt üstü uyuyun 

Gözaltı torbalarının oluşum nedenlerinden en önemlisi uyku düzensizliği ve yeterli uyumamaktır. Yeterli uyumadığınız zaman hem cildinizde hem de göz çevrenizde bozulmalar meydana gelecektir. Bunu önlemek için günde en az 7 saat uyumalısınız.
Ayrıca yatacağınız yerde sırt üstü uyumakta gözaltı torbalarınızı tedavi edecektir.

2- Gözlerinizi kaşımayın

Sürekli göz kaşımak göz çevresinde deformasyona ve gözaltı şişliğini meydana getirebilir. Sürekli kaşıdığınız gözünüzde sıvı birikimi meydana gelecektir. Buda gözaltı torbalarınızın şişmesine neden olur.

3- Soğuk kompres yapın

Gözaltı torbalarından kurtulmak için en pratik yöntem soğuk kompres yöntemidir.  Bunun için yapmanız gereken bir buz parçasını bir beze sarıp gözünüze belli aralıklarla uygulamaktır.
Soğuk kompresin tam etkisini görebilmek için belli aralıklarla 15 dk gözünüze uygulamalısınız.

4-  Uyurken başınızı hafif dik tutun

Gözaltı torbalarıbnız oluşmaya başladıysa birkaç gün iki yastıkla uyumaya çalışın ve yastığın birini dik konuma getirin.  Bu şekilde uyumak, gözaltı torbalarınızda sıvı birikimini engelleyecektir.

5- Yeşil çay ile dinlendirin 

Yeşil çay tam bir antioksidan deposudur ve gözünüzün altında sıvı birikimini engeller. Gözlerinizde torbalar oluşmaya başladıysa yeşil çay poşetlerini gözünüzde bekletebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.