banner913
banner932
banner1012

Gece Makyajı Yapmanın Püf Noktaları!

banner1020

Gece makyajı daha fazla özenerek ve daha fazla dikkat ederek yapılmalıdır. Gece makyajında daha fazla parıltılı veya daha fazla ilgi çekici yapacaksak bile bunun belli başlı kuralları ve olurları vardır!

banner974
Gece Makyajı Yapmanın Püf Noktaları!

banner971

Makyajımızın daha uzun süre dayanması için makyaja başlamadan önce makyaj bazı kullanabiliriz veya makyaj tamamen bittikten sonra da makyaj sabitleyici spreyleri uygun uzaklıktan yüzlerine uygulayabiliriz. İki yöntem de kolay ve zahmetsizdi

Gece göz makyajı rimelsiz olmaz. Bir kat yeterli gelmez ve mutlaka ikinci veya üçüncü katı rimel kurumadan uygulamak gerekir. Kirpiklerinizi birbirine yapıştırmayacak bu sırada dolgun gösterecek ve topaklanma yapmayacak olan en iyi rimelinizi gece makyajı için bulundurmalısınız

Göz kapağınızın tamamını simli farlar ile boyadığınızda daha çok bir palyaçoyu andırabilirsiniz ama duman efekti gözlerinizi etkileyici ve ihtişamlı kılar. Ve bu makyajı tamamlamadan önce son bir uygulama kalır o da göz pınarlarınızı aydınlık gösterecek olan bir ton açık olan göz farını göz pınarına sürmeniz.

Öncelikle kapatıcılığı en üst seviyede en çok güvendiğiniz fondöteninizi seçmelisiniz. Güneş olmayacağı için en fazla spf 15 korumalı fondöten ve hatta hiç güneş koruma faktörü olmayan bir fondöten seçin. Bunu mutlaka bir fırça veya makyaj süngeri ile yüzünüze uygulayın. Hiçbir fırça izi kalmasın. En doğal görünen fondöten sürme şekli sünger ile olanıdır unutmayın! Bu aşamada yüz kontürleme işlemini de yapın. Ama unutmayın ışığın hangi açıdan gelebileceğini bilmiyoruz.

Işıkların altındayken terleme ihtimalini göze alarak mutlaka pudra uygulanmalı ve asla atlanmamalıdır.

Bu kadar yoğun uygulanmış bir makyaj asla allıksız olmamalı. Allık uygulanmadığı taktirde cilt ölü ve sağlıksız görünecektir. Elmacık kemiğinin hemen alt tarafından kulak kemiğine kadar hafif eğri bir doğrultuda uygulanan allık genellikle her yüz tipi için uygun görülür.

Her makyaj mutlaka ruju hak eder. Makyajımızı bitirmeden mutlaka uygun renkli bir ruj ve dudak kalemi ile dudaklarımızı tamamlamalıyız. Dudak kalemi hem dudak hatlarımızı belirginleştirir ve toparlar ruj ise dolgunluğu ve çekici güzelliği verir.

Kaş rengi eğer belirgin değilse yüzünüz sönük duracaktır . Bu sırada imdada kaş kalemleri yetişir. Kaşınızı bu kalemler ile doldurup şeklini belirginleştirebilirsiniz.

Elmacık kemiğinin üst noktalarına, kaş altına ve göz pınarlarına hafif parlaklık istediğimiz için aydınlatıcı uygulayabiliriz. Özellikle göz pınarlarında bu işlem çok etkileyici bakışlar ortaya çıkarıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.