banner913
banner932
banner1012

Ev Yapımı Makyaj Çıkarıcı Mendiller

banner1020

Makyaj temizleme mendili kullanma konusunda tereddütler yaşıyoruz. Zararlı mı, kullanılmalı mı, kullanılmamalı mı..? Normalde zorunluluk gerekmediği sürece benimde çokça tercih ettiğim bir ürün değil. Ancak evde, doğal malzemelerle makyaj temizleme mendili yapma fikri beni bu temizleme mendillerine daha çok yaklaştırdı. İçeriğinde ne olduğunu bildiğiniz, hatta cildinize göre içerisindekileri değiştirebileceğiniz bir makyaj temizleme malzemesi sanıyorum hepimizin ilgisini çeker.

banner974
Ev Yapımı Makyaj Çıkarıcı Mendiller

banner971

Özellikle göz makyajını temizleme konusunda işlevsel olduğu inkar edilemez bir gerçek. Seyahatlerde, cilt temizleme jeli, tonik, nemlendirici üçlüsünün yanınızda olamadığı zamanlarda makyajınızı çıkarmak için en pratik ürün. Bu pratikliği de doğal ve ev yapımı olmasıyla birleştirince, oldukça cazip hale geliyor. İşte, doğal makyaj temizleme mendili yapımı 

Önce gerekli malzemeleri sıralamak istiyorum sonra, kısaca faydalarından bahsedeceğim. 

1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı hint yağı veya argan yağı (nemlendirme özelliği daha fazla olsun istiyorsanız yağları kullanabilirsiniz. Ancak temizleme özelliği daha da baskın olsun istiyorsanız, yağ yerine yüz temizleme jelinizden aynı miktarda ekleyebilirsiniz. Yada eşit miktarlarda her ikisinden de ekleyebilirsiniz.), 1 çay kaşığı güvercin ağacı yağı veya özü, 5 damla çay ağacı yağı/greyfurt esansiyel yağı, pamuk pedler ve ağzı kapaklı bir kavanoz.

Hindistan cevizi yağı faydaları daha önce sizlerle paylaşmıştım. Hint yağı, temizleyici ve anti-bakteriyel özelliklere sahip bir yağdır. Özellikle, sorunlu bir cildiniz varsa mutlaka kullanmanız gereken bir yağ. Cildiniz çok kuruysa, tarifteki 2 yemek kaşığı hint yağı bölümünü yarım yemek kaşığı hint yağı, 1,5 yemek kaşığı badem yağı, zeytin yağı kullanmakta mümkün. Güvercin ağacı bitkisi ilk defa duyduğunuz bir şey olabilir. Aslında pek çok losyonun, kremin içinde bulunan, cilde çok iyi gelen bir bitkidir. Özellikle de akne ve sivilce sorunu yaşıyorsanız oldukça doğal bir çözümdür kendisi. Çay ağacı yağı, günlük cilt bakımında kullanabileceğiniz yağ olmakla birlikte suyla seyrelterek tonik olarak da kullanabilirsiniz. Cildinizi hem ferahlatır hem de temizler. Greyfurt yağı, akneli cilde karşı sivilce giderici olarak kullanılabilir. Sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır.

Önce mendilleri saklayacağınız kaba sıcak suyu koyun. Ardından yüz temizleme jelinizi ya da hint yağınızı ekleyin. Bunları önce iyice karıştırın, ardından diğer malzemelerini karıştırmaya devam ederek ekleyin.

Ardından pamuk pedlerinizi, ilk kabın içerisinde koyun. Sondakiler iyi ıslanacak, üsttekileri ıslatmakta zorlanırsanız, kabın kapağını kapatıp, ters çevirebilirsiniz.
Bitirdikten sonra, soğuyana kadar beklemelisiniz. İsterseniz, buzdolabında bekletebilirsiniz, soğuması için. Sonrasında, serin, bir yerde 2 hafta boyunca saklayıp, kullanabilirsiniz. İsraf etmekten korkuyorsanız, küçük parçalar halinde, 2 hafta kullanacağınız kadar yapabilirsiniz. Seyahate gitmeden önce yapıp, yanınıza alabilirsiniz.

 

Gerçekten işe yarıyor mu sorunuzun cevabını yukarıdaki resimde görebilirsiniz. Üstelik sadece yüz ve makyaj temizleme mendili olarak bakmayın bunlara. Gerektiğinde elinizi silmek için bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü hem kirden arındıracak hem de cildinizi nemlendirecektir. Bu tarifin avantajı, içerisinde yağları kendi cilt yapınıza göre değiştirebilmeniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.