banner913
banner932
banner1012

Erken yaşlanmanıza neden olacak alışkanlıklar

banner1020

Gündelik hayatta kullandığınız ya da gerçekleştirdiğiniz bir takım davranışlar zamanla çirkin görünmenize ve hatta gençliğinizi elinizden almaya bile neden olabilir. Genellikle yaş almamıza rağmen genç görünmenin genetik yapıyla alakalı olduğu söylenir. Ancak durum pekte öyle değildir. Gündelik hayatta yapılan yararlı zannettiğimiz bir takım davranışlar erken yaşlanmaya sebebiyet verebilir.

banner974
Erken yaşlanmanıza neden olacak alışkanlıklar

banner971

İşte erken yaşlanmanıza neden olan davranışlar….

1-At Kuyruğu 
At kuyruğunu çok seviyor olabilirsiniz ancak her gün saçı bu şekilde toplamak saç sağlığına ciddi zararlar verir. Hatta bu durum ilerleyen zamanlarda saç dökülmesine neden olarak, kellik sorununa neden olabilir.

2- Fazla süt tüketimi
Tabii sizden sütü tamamen hayatınızdan çıkarmanızı istemiyoruz. Ancak abartmayın.  Çok fazla süt tüketmek yağlı ve yorgun görünen bir cilde neden olabilir.

3- Güneş kremini yalnızca yüze uygulamak
Güneş kremini sadece yüze uygulamayın. Ellerinize ve yüzünüze de güneş kremini uygulamanız gerekir.  O kısımların da sizin cildiniz olduğunu unutmayın.

4-Bacak bacak üstüne atmak
Otururken bacak bacak üstüne atmak damar sıkışmasına ve varis oluşumuna neden olmaktadır. Bu pozisyon özellikle kadınlar için oldukça zararlı bir alışkanlıktır.

5-Islak saçı taramak
Bu durum saç dökülmesine ve saçta kırık oluşumuna neden olur.  Saçınızda meydana gelebilecek dökülmeleri ve hasarı önlemek için saçınızı hafif nemliyken taramalısınız.

6-Gözleri ovuşturmak
Bu kötü alışkanlık kirpiklerinizin dökülmesine ve kirpik kırılmalarına neden olur.  Ayrıca cildinize ciddi anlamda zarar vermiş olursunuz.

7-Çok fazla nemlendirici kullanmak
Kuru bir cilde de sahip olsanız cildinize çok fazla krem uygulamayın. Sonuçta o bir kimyasal ve fazla kullanıldığında erken yaşlanmanıza neden olabilir

yüz maskeleri ile ilgili görsel sonucu

8-Taze meyve suları 
Taze meyveler ve sebzeler çeşitli antioksidanlar içerir ve serbest radikallerle savaşırlar.  Fakat suları çok fazla früktoz içerir.  Şeker molekülleri kan dolaşımıyla tüm hücreleri dolaşır ve yağlandırır. 
Şeker kolojene bağlandığında kırışık oluşumuna neden olan glikasyon işlemine başlar.  Bu nedenler şekerli meyve suları yerine bol lahana suyu içebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.