banner913
banner932
banner1012

Cilt Detoksu İçin 4 Basit Yol

banner1020

Bu basit ve doğal yöntemleri kullanarak cildinizi yenileyebilirsiniz. Deri insan vücudunun en büyük organıdır. Ancak çoğu insan bunu böyle düşünmüyor. Cilt, hücrelerimizi detoksla özülememiz gereken başlıca organ, böylece sağlıklı, enerji dolu ve hastalıksız kalabiliyoruz. Cildimiz maruz kaldıklarını emer. Buna losyonlar, parfümler ve kozmetikler dahildir. Cildin yüzey alanı nedeniyle sağlıklı kalmamız için korumamız önemlidir.

banner974
Cilt Detoksu İçin 4 Basit Yol

banner971

Cildi detoks yapmamız ve sağlıklı tutmanın 4 harika yolu vardır:

1. Kimyasal Ürünleri Elden Çıkarın

İşe losyonlar, sabunlar ve zehirli kimyasallardan parabenler içeren kozmetikleri hayatınızdan çıkararak başlayın. Parabenler vücutta östrojenik aktiviteye neden olan toksik kimyasal maddeler olup meme kanseri, doğum kusurları ve diğer hastalıklara neden olabilir. Ayrıca erkeklerdeki sperm sayısını düşürebilir ve kadınlarda üreme sorunlarına neden olabilirler. Öte yandan şampuanlar, kremler, sabunlar ve diğer kişisel bakım ürünlerinde ortak bulunan yüzlerce başka kimyasal madde vardır. Bunların hepsini önlemek için yalnızca organik, doğal içeriği kullanan sabunlar ve temizleyicileri seçin.

2. Kuru Cilt Fırçalama

Ölü deri hücreleri ve gözeneklerimizden atılan atıklar, cildin derinlerinde kalabilir ve içeriden dışarıya detoks yapmayı engeller. İnsan cildi tıkandığında, toksinleri atamaz ve derinin içinde sıkışırlar. Bu akne, siyah nokta, deri döküntüleri ve diğer kötü etkilere neden olabilir. Kuru cilt fırçalaması bunların temizlenmesine yardımcı olur. Her zaman doğal bir fırça kullanın ve başlamadan önce cildinizin kuru olduğundan emin olun. Lenf bezlerine ve kalbe doğru fırçalanarak başlayın. Bu ayrıca lenfatik akışı artıracak ve vücuda detoks yaparak bağışıklığı artıracaktır.

3. Terleme

Terleme zehirli toksinleri atmak ve cildi detoksifiye etmek için mükemmel bir yoldur. Koşu veya spor faaliyetleri gibi sizi terleten fiziksel aktivite, cildin toksinleri yok etmesine yardımcı olmak için mükemmel yoldur. Bir diğeri ise sauna ya da bir buhar odasıdır. Filtrelenmiş su veya hindistancevizi suyuyla iyi bir şekilde hidrattığınızdan ve daha sonra toksinleri terlediğinizden emin olun. Terleme, ağır metallerden pestisitlere kadar her türlü toksini ortadan kaldıracak ve birçok toksinin depolandığı yağ birikintilerinin parçalamasına yardımcı olarak atılmasını sağlayacaktır.

4. Toksinlerle Banyo Yapmayın
Evimize gelen suyun büyük bir kısmı sert kimyasallar ve klorlarla doludur. Duş kafasına su arıtma cihazları koyun veya eve gelen suyu su filtresi ile arıtın. Eve gelen suda arsenik klor, alüminyum, pestisitler ve florür bulunabilir. Bu sert kimyasalları filtre ettiğinizde cildiniz de rahatlayacaktır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.