banner913
banner932
banner1012

Bu Yiyecekler Bakımlı Tırnakların Sırrı

banner1020

Tırnakların güçlü ve sağlıklı olması bakımlı eller için olmazsa olmaz… Sadece oje ya da bakım kremleri de tek başına yeterli değil. Bu yüzden tırnaklarınızı içten beslemek için bu yiyeceklerden faydalanabilirsiniz. İşte İmrenilerek Bakılan Güçlü ve Uzun Tırnaklara Sahip Olmak İçin Tüketmeniz Gereken 7 Yiyecek

banner974
Bu Yiyecekler Bakımlı Tırnakların Sırrı

banner971

1. Somon

Eğer tırnaklarınız çok kuru ve koyulaştıysa, o zaman biraz somon yemeniz gerekiyor olabilir. Somonun içindeki B12 vitamini tırnaklarınıza içten bir manikür yapıyor olacak. Ayrıca D vitamini sayesinde tırnaklarınız güçlenecek ve o şekilde uzayacak.

2. Yumurta

Yumurtanın önemli bir protein kaynağı olduğu biliniyor. Ayrıca yumurtadaki vitamin ve mineraller güçlü tırnaklar için olmazsa olmaz.

3. Yulaf

Yulaf, esmer pirinç ve karabuğday gibi tam tahıllı gıdalar sahip oldukları biyotin ve proteinler sayesinde çok daha sağlıklı tırnaklara sahip olmamızı sağlıyor.

4. Kırmızı et

Kırmızı ette proteinin yanı sıra var olan demir, tırnak sağlığı için büyük önem taşıyor.

5. Yaban mersini

Yaban mersini yüksek miktarda antioksidan kaynağı olduğu için tırnak hücrelerinizdeki yıpranma ve kırılmaların önüne geçiyor.

6. Ispanak

Ispanak ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, kalsiyum, demir ve antioksidanlarla dolu olduğu için tırnaklar için harika gıdalar.

7. Börülce

B7 vitamini olan biyotini dışarıdan alıyorsanız bunu beslenmenize yöneltmenizde fayda var. Börülce gibi taneli gıdalarda da fazla miktarda bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.