banner913
banner932
banner1012

Vanilya Soslu Levrek

banner1020

Bu hafta Gurme köşemizde Grand Pasha Otel’in Şefi Sedat Demir, kendi tarifi olan Vanilya Soslu Levrek yaptı. Biraz zahmetli olan ancak oldukça nefis bir tadı olan Vanilya Soslu Levrek’i şef Demir, sizler için hazırladı.

banner974
Vanilya Soslu Levrek

banner971

Tek kişilik Vanilya Soslu Levrek için:

Malzemeler

1 adet Deniz levreği 400 gr

5 dal taze ıspanak 150 gr

10 gr kurutulmuş porçini mantarı (taze de olabilir)

1 su bardağı krema

1 diş sarımsak

2 adet çubuk vanilya

5 gr safran

Yarım kuru soğan

1 adet jumbo karides

1 adet havuç

1 çay bardağı beyaz şarap

Tuz, tane karabiber, defne yaprağı, tarhun

Yapılışı:

İç malzeme: Ispanak, soğan, sarımsak,mantar tavada sotelenir. Soğumaya bırakılır.

Levrek kılçıkları ve derisi alındıktan sonra bir poşet yardımıyla dövülür. İçine sotelenen malzeme koyulur. Ve sarıldıktan sonra, içine limon, kereviz, taze nane ve soğan koyulan tepsiye dizilir. Üzerine beyaz şarap döküldükten sonra 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.

SOS: Karides kabuklar,ı çubuk vanilya, soğan, sarımsak, defne yaprağı, tarhun, karabiber hep birlikte tavada sote edilir. Rendelenmiş havuç eklendikten sonra krema ve safran eklenerek sos kıvamına gelene kadar kaynatılır. Levrek sos ile birleştirilerek servis edilir.

Afiyet olsun.

28 YILLIK BİR SERÜVEN

15 yıldır ülkemizde çalışan 40 yaşındaki Şef Sedat Demir, 28 yıldır bu işle uğraşıyor. İstanbul’da kendi lokantalarında işe başlayan Şef Sedat Demir çekirdekten yetiştiğini söyledi. Şef Demir, İstanbul’un ünlü restoranlarında çalıştıktan sonra 2002 yılında Kıbrıs’ta çalışmaya başlar. Kıbrıs’ta da seçkin otellerde çalışan Şef Sedat Demir 3 yıldır Grand Pasha Otel’de şef olarak çalışıyor. Şef Sedat Demir aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Mutfak Sanatları dersi veriyor. Çeşitli uluslararası yarışmalarda ödül alan Şef Sedat Demir birçok sertifikaya da sahip. İşlerinin stresli ve yorucu olmasının yanında çok keyifli olduğunu belirten Demir, her yemeğin bir hikayesi olduğunu söylüyor. Demir, kendi tarifi olan Vanilya Soslu Levrek’in hikayesinin ise 28 yıllık mutfak serüveni olduğunu belirtti.

48 kişilik bir ekiple çalışan Grand Pasha mutfağı A la carte ve ocakbaşı restoranlarıyla hizmet veriyor. Pazar günleri ise sundukları serpme kahvaltyı otel dışı müşterilerine de açık bir şekilde çok uygun bir fiyata sunuyorlar. Mutfaklarında her gün muhakkak Kıbrıs’a özgü bir yemekleri de bulunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.