banner913
banner932
banner1012

Tavuk göğsü pişirirken yapılan 5 hata

Tavuk göğsü kuru ve sert olduğunda siz de yemekten zevk almıyor musunuz? Öyleyse tavuk göğsünü lezzetli ve sulu hale getirecek teknikleri uygulamalısınız. Detaylar için sizi şöyle alalım.

banner974
Tavuk göğsü pişirirken yapılan 5 hata

banner971

Tavuk göğsü çok yönlü ve uygun fiyatlı bir gıdadır. Aynı zamanda sağlıklı olan tavuk göğsünü kimse sert ve kuru bir şekilde tüketmek istemez. İçi sulu ve lezzetli tavuk hazırlamak istiyorsanız bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz ve aynı zamanda uygulamanız gereken bazı yöntemleri öğrenmelisiniz. İşte en lezzetli tavuk pişirme yöntemleri;

Tavuk göğsü pişirirken hemen hemen herkesin düştüğü 5 hata

Tavuk göğsünün derisini atmayın

Tavuk derisinin her zaman sağlıksız olduğunu duyduk. Evet, son derece doğru bir söylem. Ancak tavuk göğsünü pişirirken derisini sıyırmayın. Derisiz pişen tavuk göğsü kuruyarak taş gibi olacaktır. Deri, tavuğun çok daha fazla nemli kalmasına yardımcı olur.

göğüs

Marine etmek her zaman iyidir

Yağsız olan tavuk göğsü güçlü bir protein kaynağıdır. Kuru olmasından dolayı lezzetsiz gelebilir. Bunu önüne geçmek için pişirmeden önce marine edebilirsiniz. Ete lezzet katmak için pişirmeden bir gece önce tuz, karabiber ve az miktar zeytinyağı ile ovabilir ardından fesleğen ekleyebilirsiniz. Böylelikle etiniz hem daha lezzetli ve aromatik hem de nemli olacaktır.

göğüs2

Tavuk göğsünü dövdürün

Tıpkı biftek parçaları gibi tavuk göğsünü de şeritler halinde kestirip, etinizi dövdürebilirsiniz. Bu şekilde etin daha yumuşak olmasına yardımcı olursunuz. Aynı zamanda bu sayede çok daha hızlı pişirebilirsiniz.

Tavuk göğsünü dövdürün ile ilgili görsel sonucu

Tavuk göğsünü çok fazla pişirmeyin

Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurur. Bunun için nasıl bir ateşte ve ne kadar sürede pişirdiğiniz çok önemli. İç kısımlarının pişmeyeceği endişesine kapılıyorsanız bunun için göğüs etini ince-orta kalınlıkta kestirebilirsiniz.

göğüs4

Etin dinlenmesine izin verin

Fırında, ızgarada ya da tavada pişirdiğiniz göğüs etini yemeden önce dinlendirin. Pişirir pişirmez yemeye kalktığınızda tavuğu kestiğiniz an suyunu dışa bıraktığını göreceksiniz. Ardından göğüs, içindeki sudan arınmış ve kurumaya başlayacaktır. Bunun önüne geçmek için eti pişirdikten sonra 10 dakika boyunca üzeri folyolu bir şekilde bekletin.

tavuk eti göğsünün pişirilmesi ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.