banner913
banner932
banner1012

TaşEv’den Fırın Kebabı ve Avakadolu Salata

banner1020

Gurme köşemizin bu haftaki konuğu Lefkoşa Surlariçi Bölgesi’nde hayat bulan restorantlardan biri olan TaşEv oldu.

banner974
TaşEv’den Fırın Kebabı ve Avakadolu Salata

banner971

Mekanın işletmecisi ve şefi olan Özge Özbek Eminoğlu’ndan  Fırın kebabı ile Avakadolu salata tarifini aldık.

Fırın Kebabı

Malzemeler:

Kuzu incik

3-4 adet patates

Sarımsak

Zeytinyağı

Kekik

Fesleğen

İri tuz

Domates

Defne yaprağı

1 büyük limon

Yapılışı: Tepsiye dizilen malzemeler harmanlanır, fırına konulur. 3 saat pişmesi lazım. 1 saat yüksek ateşte piştikten sonra yavaş yavaş sıcaklık kısılır. Son bir saat kısık ateşte pişirilir.

TaşEv servis: Kayık tabakta, az azılı sivri biber, kırmızı soğan, limon ile ayrı tabaklarda salata, yoğurt, zeytin ve turşu ile servis edilir.

Avakadolu Salata

Malzemeler:

Marul çeşitleri

1 adet avakado

Birkaç adet çeri domates

Parmesan peynir rendelenmiş

Beyaz peynir

Esmer krutan

Kabak ve ayçiçeği çekirdeği

Kayısı, incir kurusu

Ceviz

Nar ekşisi

Nar

Süslemek için mini ıspanak

Yapılışı:

Tabağın en altına marul çeşitleri konulur. Marulları kesmek için bıçak kullanılmıyor. Sırasıyla tüm malzemeler konduktan sonra tabağın etrafı ıspanaklarla süslenir. Nar ekşisi ile tatlandırılır.

Afiyet olsun

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

TaşEv Sanat Galerisi-Cafe-Restoran- konaklama olarak hizmet veren Lefkoşa Suriçinde yeniden restore edilmiş ve 13 Mayıs 2017’de halkın hizmetine açılmış karışık kullanımlı bir mekan. İşletmecisi ve şefi Özge Özbek Eminoğlu mimar ve iş güvenliği uzmanı. 2000 yılında mezun olduktan sonra UNDP’nin bir projesinde çalışırken suriçine aşık olduğunu belirten Eminoğlu, 2012 yılında bu binayı kiraladığını ancak sağlık sorunları nedeniyle açamadığını 2016 yılında eğitimci Mert Balın ile çocukların dahil olacağı bir şekilde işletmeye başladılar.

Magarına Bulli’nin en sevdiği yemek olduğunu söyleyen Özge Özbek Eminoğlu, Zeytinlik festivalinde yapıp sattığını, hem insanların tanımasını istediği için hem de bunu yapmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye de olan ilgisi ise menüye salata çeşitleri olarak girdi. Haftanın 6 günü açık olan restoranda her gün fırın kebabı, magarına bulli yanında salata çeşitleri bulabiliyorsunuz. Mevsim dışı salata malzemesi kullanmayan Özge Özbek Eminoğlu, salata menülerinin mevsime göre değiştiğini sözlerine ekledi. Cumartesi serpe kahvaltı sevisleri var. Eminoğlu, evde çocuklarına gösterdiği özenin aynısını burada da gösterdiğini ifade etti.

2 part time olmak üzere 5 kişi çalıştıklarını belirten Eminoğlu, sanatsız bir günün geçmesini istemediğini şu anda 3 Türk ve 3 Rum’un karma bir resim sergisi olduğunu ve yemek yiyenlerin sergiyi de gezdiklerini, sanatı yerel halkın ayağına getirdiklerini ifade etti.

TEMMUZDA ÇOCUKLAR İÇİN İKİ AYRI ETKİNLİK

Mert Balın Cuma 09.30-11.00 arası çocuklara verdiği Masterkids programı dahilinde çocuklar deneyler yaparak fen öğrenirken, legolardan robotlar ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Ruzen Atakan ise çocuklara Çarşamba 9.30-11.00 arası sanatsal etkinlikler yaptıracak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.