banner913
banner932
banner1012

Gıdalarla ilgili bilgiler

banner1020

Şef Aslı Akı, her hafta gıdalarla ilgili çeşitli bilgiler verecek. Bu hafta Muskat ile ilgili bilinmesi gerekenleri sunacağız.

banner974
Gıdalarla ilgili bilgiler

banner971

Muskat (Cevz-i Bevva)

Bazı baharatcılar bunu “küçük hindistan cevizi” diye adlandırmaktadır, fakat bildiğimiz hindistan cevizi ile bir ilgisi yoktur. Hindistan cevizi huma cinsinden olup bir tropikal meyvedir. Muskat (cevz-i bevva) sıcak bölgelerde yetişen ikiçeneklilerden bir ağacın fındık ile cevizin arasındaki bir büyüklükteki yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve genellikle tavalarda, başemla soslarda, dolma, et ve sarmalarda kullanılır. Fazlası zararlı olduğundan özellikle sinir sistemi ve beyni etkilediğinden, muskat yemeklerde çok az (özel küçük rendesi ile veya sivri uçlu bıçağın ucunda duracak kadar) kullanmak gerekir.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.