banner913
banner932
banner1012

Enginar Dolması

banner1020

Her cuma Gurme bölümümüzde Kıbrıs Mutfağından lezzetli tarifler sizlerle birlikte olacak.

banner974
Enginar Dolması

banner971

Bu hafta Kıbrıs Mutfağından Enginar dolması tarifini sizlerle paylaşacağız. 

Malzemeler

Kişi başı kadar enginar
Yarım kilo kıyma
Maydanoz
1 adet soğan
1 adet limon suyu
1 kaşık salça
3 domates
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber 
Bir kadeh Pirinç
Zeytinyağı

Enginarların kabukları en dıştan başlamak üzere, kabuklan içten dışa doğru kıvrılıp kırılır. Yapraklarının yaklaşık yarısı çıkarılınca kalanlar, keskin bir bıçakla enine kesilir. Kesilen yerde ortaya lifler çıkar. Bu lifler de bıçakla ayıklanır. Bütün bu işlemler yapılırken kararmaması için ellerinize limon sürmeyi unutmayın. aynı zamanda temizlenen enginarları da limonlu suya atın ki onlar da kararmasınlar. Enginar Dolması’nın harcı için yarım kilo kıyma, üç adet rendelenmiş domates, bir soğan, maydanoz, zeytin yağı, bir kaşık salça, pirinç ve limon kullanıyorsunuz. 
Kısık ateşte pişmeli


Ayıklama işlemi bitince enginarlar bir kez daha yıkanır ve önceden hazırlanan kıymalı malzeme ile doldurulur. Enginarlar tencereye dikey olarak dizilir. Genelde Enginar dolmalarının üstüne kişi başına 5-6 tane de asma veya pazı dolması konulur. Bu işlem de bitince dolmaları örtecek kadar su dökülür. Daha sonra da üstleri örtülüp tencere kapatılır ve ocağa konulur. Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat da kısık ateşle pişmeye bırakılır. Siz ocak söndürüldükten sonra bir çeyrek de bekleme payı verin.

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.