banner913
banner932
banner1012

Dolmalı kolakas

banner1020

Her pazartesi Şef Aslı Akı'dan lezzetli tarifler Gurme bölümümüzde sizlerle. Şef Aslı Akı bu hafta bize Dolmalı Kolakas yaptı.

banner974
Dolmalı kolakas

banner971

6 kişilik

Malzemeler:

1 kilo kolakas

500 gr kıyma

1 adet küçük doğranmış soğan

½ bağ ince kıyılmış maydanoz

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

2 adet limon

2 yemek kaşığı domates salçası

3 adet rendelenmiş domates

200 gr ıslatlmış pirinç

1 bardak zeytinyağı

Pazı

Yapılışı:

Kıyma, rendelenmiş domates, soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 limon suyu, maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi ve pirinci harmanlıyoruz. Haşladığımız pazı yapraklarının içine malzememizi koyup sarıyoruz. Tencerede ısıttığımız yağı içeresinde soyup çıtlatarak kuşbaşı kestiğimiz kolakası kızartıyoruz. 1 yemek kaşığı domates macununu ekleyip 1 adet limonun suyunu sıkıp kızartmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra kolakasların üzerini örtecek şekilde su koyup altını kapatıyoruz. Üzerine dolmaları yerleştirip 45-50 dakika pişiriyoruz. Düdüklü tencerede pişiriceksek 35-40 dakika ilk düdük çalışında altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.