banner913
banner932
banner1012

Çarşıda Biyer’den ev yemekleri

banner1020

Bu hafta Gurme sayfamızda Lefkoşa Sarayönü’nde faaliyet gösteren Çarşıda Biyer Restoran’a konuk olduk. Çarşıda Biyer aşçısı Suzan Kanbur bu hafta bize ev yapımı iki yemek tarifi verdi.

banner974
Çarşıda Biyer’den ev yemekleri

banner971

HASANPAŞA KÖFTESİ

Köfte harcı için malzemeler

Kıyma (az yağlı), soğan, karabiber,tuz, kimyon, kekik, çok az galeta unu.

Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, iyice yoğrulur, biraz dinlendirilir. Köfteyi porsiyonlar halinde yumak yapıyoruz. Çanak şeklinde içini açıp tepsiye yerleştiriyoruz.

Patates püresi: patatesi haşlayıp eziyoruz. Bir fincan süt, çok az zeytinyağı, karabiber, tuz koyup karıştırıyoruz.

Patates püresini içini açtığımız köftelerin içine dolduruyoruz. Salçayı su ile sulandırarak köftelerin üzerine gelmeyecek şekilde tepsinin içine döküyoruz.

15 dakika fırının alt kısmında köfteleri pişiriyoruz. Daha sonra tepsiyi fırından çıkararak köftelerin üzerine kaşar peyniri koyup 15 dakika daha fırında pişiriyoruz. Garnitür ve pilavla servis ediyoruz.

KABAK BEĞENDİLİ TAVUK SOTE

Malzemeler

Soğan, biber, domates, tavuk but ve göğüs, bir kaşık biber salçası, bir kaşık domates salçası, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik.

Yapılışı: Yağda soğan kavrulur, daha sonra tavuklar eklenir. Tavuklar da biraz kavrulduktan sonra salça eklenir. Daha sonra biber, sarımsak eklenir. En son domates ve baharatlar da eklendikten sonra 45 dakika tencerinin kapağı kapatılarak pişmesi beklenir.

Beğendi sosu

Kabağı rendeleyip tavada yağsız bir şekilde suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Un çok az yağda kokusu çıkana kadar kavrulur. Hazırladığımız kabak eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra 1 litre süt eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Biraz muskat rendeliyoruz. Biraz tuz ekip bir tutam kaşar peyniri ekleyerek karıştırıyoruz. Beğendi sosumuz hazır.

Servis önerisi: Kabaklı beğendi tabağa yayılır, üzerine tavuk sote dökülür. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun,

ÇARŞIDA BİYER ÇALIŞANLARI AİLE GİBİ

Çarşıda Biyer 8 yıldır Lefkoşa’da Sarayönü’nde faaliyet göstersede 9 aydır Ramazan-Meryem Taşdelen çifti tarafından işletiliyor. Ramazan Taşdelen, Dereboyu Biyer’de çalışmış evlendikten sonra eşi ile birlikte Çarşıda Biyer’i satın alarak işletmeye başlamışlar. Kıbrıs ev yemekleri yapan Çarşıda Biyer her gün 6 farklı yemek çıkarıyor. Perşembe günleri yaptıkları fırın kebabı için bir gün önceden sipariş almaya başlıyorlar. Öğlen 12.00 ile 15-00 arası servis yapan restoranda herşey 12’de hazır olacak şekilde pişiriliyor.

Beş kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Ramazan Taşdelen “iş yerinde aile gibiyiz, patron- işçi ilişkisi yok aramızda, samimiyet var” diyor.

Çarşıda Biyer’in aşçısı Suzan Kanbur açılıştan beri yani 8 yıldır burada çalışıyor. 17 yıldır Kıbrıs’ta yaşayan Suzan Kanbur 10 yıldır bu mesleğin içinde. Türkiye’de çeşitli yemek kurslarından sertifikaları var. Suzan Kanbur, “burada evlerinde yapılan ev yemeklerini yiyebiliyorlar” diyor. Hiçbirşeyde katkı maddesi yok. Sebzeler sirkeli suda yıkanıyor. Zeytinyağı köyden geliyor. Et, tavuk ve sebzeler her gün günlük alınıyor. 

Kalan yemekler her gün hayvan barınaklarına veriliyor.

Çarşıda Biyer Restoran, Lefkoşa çarşıda samimi bir ortamda lezzetli yemekler tatmak isteyen herkesi bekliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.