banner913
banner932
banner1012

Beğendi Yatağında Milföy’e Sarılı Kuzu Pirzola

banner1020

Her pazartesi Şef Aslı Akı'dan lezzetli tarifler Gurme bölümümüzde sizlerle. Şef Aslı Akı bu hafta bize Beğendi Yatağında Milföy’e Sarılı Kuzu Pirzola yaptı.

banner974
Beğendi Yatağında Milföy’e Sarılı Kuzu Pirzola

banner971

4 kişilik

Malzeme:

8 adet kuzu pirzola

8 adet milföy hamuru

180 gr taze mantar

1 adet soğan

3 diş sarımsak

300 gram patlıcan

100 ml süt

20 gr un

40 ml ayçiçek yağı

40 gr tereyağ

3 gr karabiber

3 gram tuz

4 dal taze kekik

4 dal biberiye

4 gr muskat cevizi

2 yumurta sarısı

Susam, çörek otu

Yapılışı: Pirzolaların her iki tarafını da ızgarada pişirin. Diğer taraftan jülyen doğradığımız soğan ve mantarları soteleyip tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.

Milföy hamurunun ortasına pirzolayı sapı dışta kalacak şekilde koyup üzerine mantarı ekleyerek milföy hamurunu kapatıyoruz. Milföy hamurunun üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otunu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Diğer yandan patlıcanları közleyip soyuyoruz, soğan ve sarımsağı soteleyip unu ekleyip sütü ilave ediyoruz, kekik ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Beşamel sosumuz biraz katı olmalıdır. Patlıcanları ilave edip tatlandırıyoruz.

Hazır olan pirzolamızı patlıcan beğendi ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.