banner913
banner932
banner1012

Aralık Sonu Ocakbaşı Restoran’tan pratik mezeler

banner1020

Bu hafta Gurme köşemizde Mağusa’da faaliyet gösteren Aralık Sonu Ocakbaşı Restoran Meze şefi Eycan Dalgıkılıç’tan kebapların yanına yakışan lezzetli ve pratik meze tarifleri aldık. Şef Eycan Dalgılıç, Halkın Sesi için görsel şölen hazırladı.

banner974
Aralık Sonu Ocakbaşı Restoran’tan pratik mezeler

banner971

Dil

Malzemeler

Dana dil

Sarımsak

Maydanoz

Sıvıyağ limon

Yapılışı: Dana dil haşlandıktan sonra dilim dilim kesilir. Sarımsak ezilerek eklenir. Sıvıyağ, limon ve maydanoz da eklendikten sonra karıştırılır. Biraz beklenip servis edilirse daha lezzetli olur.

Çakıstes

Malzemeler

Çakıstes

Golyandro tohumu dövülmüş

Sarımsak

Limon ve limon parçacıkları

Zeytinyağı

Sarımsak ezilerek konulur. Tüm malmezeler karıştırılır.

Pancar

Malzemeler

Pancar

Sarımsak

Sirke

Zeytinyağı

Tuz

Çok az sıvıyağ

Taze golyandro

Pancar haşlanır ve küp küp kesilir. Sarımsak ezilir. Tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Golyandro ile süslenir.

Mezelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ MUTFAKTA OLAN BİR ŞEF

Şef Eycan Dalgılıç, 41 yaşında işine aşık bir şef. Bu işin eğitimini almadığını ancak çocukluğunun mutfaklarda şefleri izleyerek geçtiğini, onları takip ederek öğrendiğini söyledi. İşini çok sevdiğini ve işinde iddialı olduğunu belirten Dalkılıç, 3 yıldır Aralık Sonu Ocakbaşı açıldığından beri meze şefliği yapıyor. Aralık Sonu Ocakbaşı Restoran’ın işletmeciliğini Osman Karabiber yapıyor.

Patronları Murat Karabiber’den çok şey öğrendiğini belirten Şef Eycan işi kendi işi gibi gördüğünü Murat Karabiber’i bir baba, Osman Karabiber’i kardeşi gibi gördüğünü söyledi.

Şef Eycan Dalkılıç, sunuma çok önem verdiğini, yemeğin önce göze hitap etmesi gerektiğini savundu. Kıbrıs’a has mezeleri olduğunu belirten Dalkılıç “bizde yok yoktur” dedi. Şef Eycan, Kırbaç tatlısında iddialı olduklarını ama tarifini vermediklerini de altını çizdi.

Öğleden sonra 15.00’de açılan restoran sabaha karşı 3.30’a kadar hizmet veriyor. Haftanın yedi günü açık olan restoranda herşey günlük ve taze. Donmuş hiçbir gıda yok ve herşeyi kendileri yapıyor. Dalkılıç, garnitürden turşuya, lavaşa kadar herşeylerini kendilerinin yaptığı belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.