banner913
banner932
banner1012

Ali Nazik Kebabı

banner1020

Bu hafta Gurme köşemizde Mağusa’da faaliyet gösteren Rima Restoran şefi Neziha Ölmez, en çok tercih edilen yemekleri , yaz için kolay ve lezzetli bir tarif olan Ali Nazik Kebabının tarifini verdi.

banner974
Ali Nazik Kebabı

banner971

8 kişilik

Malzemeler

400 gr kıyma

2 kaşık salça

2 soğan

5 adet patlıcan

1 adet kapya biber

750 gr yoğurt

Maydanoz ve taze nane

Baharat

Yapılışı:

Kıyma ve soğanı kavuruyoruz. Patlıcanları küp küp kesiyoruz ve kızartıyoruz. Biberide küçük küçük kesip kızartıyoruz. Yoğurda sarımsak tozu ve tuz koyuyoruz.  Kızarttığımız patlıcanları ve biberi bir tepsiye alıyoruz. Üzerine yoğurdu döküyoruz. Daha sonra kıymayı ekliyoruz. Taze nane ve maydanozla süslüyoruz. Pilav salata ve turşu ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun 

Anne-kız dayanışması

Çiğdem ve Nezire Ölmez anne kız olarak 7 aydır Rima Restorantı işletiyorlar. Haftanın 7 günü 08.00 – 22.00 arası açık olan restoranda ev yemekleri ve kebap çeşitleri bulunuyor. Günlük minumum 8 tür maksimum 12 çeşit ev yemeği çıkan restoranda 8 kişilik bir ekiple çalışıyorlar. Tüm ürünler günlük alınıyor. Köy tavuğu kullanıyorlar. Yemekleri pilav, salata ve turşu ile sınırsız ekmekle birlikte servis ediliyor. Yemek sonrası sınırsız çay ikram ediliyor. Ve fiyatları öğrenciye de düşünecek şekilde 13 TL olarak belirlemişler.

12 yaşından beri yemek yapıyor

İşletmeci Çiğdem Ölmez, annesiyle birlikte bir iş yapmak istediklerini ve annesinin en iyi yaptığı işin yemek yapmak olduğu için bu işe giriştiklerini söyledi. Şef ve anne Neziha Ölmez en büyük hobisi yemek yapmayı işe dönüştürdüğünü söyledi. 12 yaşından beri yemek yapan Şef Neziha Ölmez, “annem çalışır ben kardeşlerime yemek yapardım” diyor. Yemek yapmayı çok sevdiğini belirten Neziha Ölmez kızıyla bir restoran açmanın hayali olduğunu ve bunu hayata geçirdikleri için mutlu olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.