banner913
banner932
banner1012

Yatırımcı babaların çocuklarına da vatandaşlık

banner1020

Üçüncü ülkelerden olan yabancıların, yatırımcıların çocukları olması halinde, Kıbrıs’ın nerede olduğunu bilmeksizin,  28 yaşına kadar, (yüksek öğrenimde eğitim görürken) öğrenci iken, Kıbrıs vatandaşlığına sahip olabileceği bildirildi

banner974
Yatırımcı babaların çocuklarına da vatandaşlık

banner971

Üçüncü ülkelerden olan yabancıların, gelecekte, Kıbrıs’ın nerede olduğunu bilmeksizin, Kıbrıs vatandaşlığı alabileceklerini veya almalarının mümkün olacağını, bunun için de babalarının yatırımcı olmasının yeterli olduğu belirtildi. 

Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs’ın Nereye Düştüğünü Bilmeyen Kıbrıslılar” başlıklı haberinde, üçüncü ülkelerden olan yabancıların, yatırımcıların çocukları olması halinde, Kıbrıs’ın nerede olduğunu bilmeksizin,  28 yaşına kadar, (yüksek öğrenimde eğitim görürken) öğrenci iken, Kıbrıs vatandaşlığına sahip olabileceğini yazdı. 

Kıbrıs vatandaşlığı alanlarla ilgili örneklere de yer veren gazete, Kıbrıs’ta 7 yıl ikamet etme kriterini yerine getirmeyen, biri İngiltere’deki üniversitede diğeri ise aynı ülkede başka bir kolejde okuyan iki Nijeryalı kardeşe, yine 7 yıllık ikamet zorunluluğunu yerine getirmeyen ve Avustralya’daki üniversitede okuyan iki Çinli kız kardeşe, bir Rus yatırımcının kızına, Beyaz Rusya’daki üniversitede okuyan yine Beyaz Rusyalı bir öğrenciye vatandaşlık  verildiğini belirtti. 

Gazete bu vatandaşlıkların, Rum Bakanlar Kurulu’nun 19 Mart 2014 tarihli kararı temelinde, son aylarda verildiğine de dikkati çekti.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.