banner913
banner932
banner1012

"Ya bizimle ya da Türkiye ile çalışın"

banner1020

Rum Sözcü Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafına “Ya, yeniden birleşmiş, AB üyesi Kıbrıs’ta yaşamak için BM kararları temelinde çözüme ulaşmak üzere bizimle çalışsınlar, ya da Türkiye ile” çağrısı yaptı

banner974
"Ya bizimle ya da Türkiye ile çalışın"

banner971

Rum Yönetimi’nin, Cumhuriyet Meclisi’ndeki 19 milletvekilinin iki  bölgeli iki toplumlu federasyonun çözüm modeli olmaktan çıkarılması önerisi sunmasıyla ilgili gelişmeleri “dikkatle" izlediği haber verildi.

Güney'de yayımlanan Alithia Gazetesi, “İşgal Bölgeleri: Çözümü Seçsinler Diye Referandum” başlıklı haberinde, federasyon modeliyle ilgili KKTC’de devam eden tartışmalara ve  Rum tarafından  gelen tepkilere yer verdi.
Habere göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis Cumhuriyet Meclisi’nden karar çıkartılmasıyla ilgili tartışmaları yorumlarken “Ya, yeniden birleşmiş, AB üyesi Kıbrıs’ta yaşamak için BM kararları temelinde çözüme ulaşmak üzere bizimle çalışsınlar, ya da Türkiye ile” ifadesini kullandı. 
Rum Yönetimi’nin KKTC’deki gelişmeleri -gerek Kıbrıslı Türklerin Türkiye ile ilişkileri gerek gelecekleriyle ilgili- dikkatle izlediğini söyleyen Hristodulidis, Rum Yönetimi’nin verdiği mesajın da “Zaman içerisinde uzlaşılanların ötesinde herhangi bir görüşme olamaz” olduğunu söyledi.
“MALZEME VERMEYİN”
Hristodulidis, “Bazıları da  işgal bölgelerinde gelişmekte olan  bu tür düşünce ve kaygılara malzeme vermemek için müdahalelerinde dikkatli olmalı” diyerek Rum iç cephesini uyardı. 
Rumlar arasında da böyle bir tartışma çıkıp çıkamayacağı sorulduğunda ise Hristodulidis “Kıbrıslı Rumlar, çeşitli seçim prosedürlerinde, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünü destekleyen güçlerden yana oldular, bu da arzu ettikleri çözümün göstergesidir” dedi. 
“BUNLAR 83’TE İLAN ETTİKLERİ DEVLETİN TANINMASINI İSTEYENLERDİR”
Fileleftheros, “İpi Germiyor… Lefkoşa İşgal Bölgelerinde Federasyondan Vazgeçilmesiyle İlgili Gelişmeleri İzliyor” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin KKTC’de cereyan edenleri “tonları yükseltmeden, ihtiyatlı şekilde izlemekte olduğunu yazdı.
Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhuriyet Meclisi’nde federasyon modelinden vazgeçilmesine dair karar onaylanması yönündeki gelişmeler sorulduğunda “Bunların, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünü asla arzu etmeyenlerin aldığı inisiyatifler olduğu anlaşılıyor. Bunlar, 1983’te ilan ettikleri yasa dışı devletin tanınmasını isteyenlerdir” dedi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.