banner913
banner932
banner1012

Vasiliko’da yeni liman projesi hazırlanıyor

banner1020

banner974
Vasiliko’da yeni liman projesi hazırlanıyor

banner971

Vasiliko’da, kısa bir süre sonra İngilizler tarafından Güney Kıbrıs’a devredilecek bölgeye, yeni bir liman inşa edileceği belirtildi. 
Politis gazetesi, İngilizlerin elinde bulunan, Zigi-Vasiliko sınırındaki arazinin, Güney Kıbrıs’a devredilmesiyle ilgili anlaşmanın, dün Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını yazdı. 

İngiltere ile Güney Kıbrıs’ın, bunun öncesinde, arazinin devriyle ilgili müzakerelerde bulunduğunu ve anlaşamaya vardığını da anımsatan gazete, Güney Kıbrıs’ın sahip olacağı bu araziye, sanayi ve hidrokarbon sanayiye hizmet edecek için kullanılacak yeni bir liman inşa edilmesinin planlandığını belirtti. 
Habere göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, gazetecilere yönelik açıklamasında,  Vasiliko’daki limanın, ülkenin alt yapıları için önemli bir ek olacağını ifade etti. 
Dimitriadis, doğal gaz terminalinin inşasına ilişkin bir soru üzerine bunun aynı bölgede bulunan ayrı bir çalışma, LNG tesisi olduğunu ve limanla doğrudan ilişkisinin bulunmadığını belirtti. 
Dimitriadis açıklamasında ayrıca alanın şekillenmesine ilişkin alt yapılar olmadan, liman alt yapılarının maliyetinin 130 milyon Euro civarında olduğunu, buna, depolama alanlarının yapılacağı alanın şekillendirilmesinin de eklenmesi durumunda bu miktarın aşılacağını da söyledi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.