banner913
banner932
banner1012

“Türkiye platform gönderiyor”

banner1020

Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın Apostolos Andreas bölgesinde doğal gaz tespit ettiği iddia edildi

banner974
“Türkiye platform gönderiyor”

banner971

Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın, Karpaz bölgesinde bulunan Apostolos Andreas manastırının kuzey ve güney kısmında yaptığı araştırmaların, bölgede doğalgaz yatağı olması ihtimalini ortaya koyduğu, Türkiye’nin bölgeye platform göndermeye hazırlandığı iddia edildi.
Fileleftheros gazetesi: “Apostolos Andreas’ta da Gaz – ‘Barbaros’un’ Araştırmaları Yatak Olduğunu Gösteriyor, Türkler Platform Getiriyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, elde ettiği bilgilere göre, Türkiye adına bölgede sismik araştırmada bulunan “Barbaros” gemisinin verilerinin, bölgede doğal gazın varlığına işaret ettiğini öne sürdü.
Türkiye’nin Kıbrıs MEB’indeki enerji satrancında, Rum yönetiminin hamlelerine karşı hamle vererek ilerlemeyi planladığı yorumunda bulunan gazete, Türkiye’nin “Deepsea Metrol II” isimli sondaj platformunu satın aldığına dair tüm bulguların da mevcut olduğunu ancak satın almanın resmi olarak açıklanmadığını yazdı.
Söz konusu platformun Aralık ayı içerisinde bölgeye geleceği yönünde iddialar olmasına karşın platformun 2018 yılı başlarında bölgeye gelme olasılığının daha yüksek olduğunu belirten gazete, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un KKTC karasularında petrol ve doğal gaz bulunduğunu açıkladığını ancak bu yatakların nerede olduklarına değinmediğini de ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.