banner913
banner932
banner1012

“Türkiye çözüm havasında değil”

banner1020

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, Türkiye’nin şu anda çözüm havasında bulunmadığını öne sürdü

banner974
“Türkiye çözüm havasında değil”

banner971

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in garantiler ve güvenlik başlığının görüşülmesine ilişkin önerisinin doğru olduğu iddiasında bulunurken, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Norveç’teki seçimlere katılmak için görevinden ayrılacak olmasının Kıbrıs sorununun çözümü için bir baskı unsuru teşkil edemeyeceğini savundu.
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kathimerini gazetesine Kıbrıs sorunu ve Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) doğalgaz aramaları konusunda açıklamalarda bulundu.
Kasulidis, Anastasiadis’in talep ettiği şeyin, Cenevre’ye gidilmesi, burada güvenlik başlığındaki tüm konuların müzakere edilmesi, bir resmin oluşması ve ardından her şeyde uzlaşı sağlanmadığı sürece hiçbir şeyde uzlaşı sağlanmış sayılmayacağı ilkesi temelinde çapraz müzakerelere geçilmesi olduğunu savundu.
17 Mayıs görüşmesinde, “açıkta kalmış konularda ilerleme sağlanabilmesi için garantiler ve güvenlik başlığının ne içerdiğinin bilinmesinin gerektiğinin ortaya çıktığını” ileri süren Kasulidis, Türkiye’nin şu anda çözüm havasında bulunmadığını öne sürdü.
Kasulidis bir soruya karşılık, Eide’nin Norveç’teki seçimlere katılacak olması sebebiyle az bir vakti kaldığını anlamakta olduğunu ancak bunun adadaki taraflar için takvim teşkil etmeyeceğini, Eide ayrılsa bile onun yerine müzakereleri sürdürebilecek olan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın olduğunu ifade etti.
MEB’indeki doğal gaz faaliyetleri konusunda ise Kasulidis, Kıbrıs’ta halkın korkuya kapılmasına gerek olmadığın belirterek şunları söyledi:“Olayların kabul edilebilirliğin dışına çıkabilmesi için gereken donanmaya ve hava kuvvetlerine sahip değiliz. Bu yüzden sağlam sinirlere ve güçlü bir diplomasiye sahip olmalıyız”.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.