banner913
banner932
banner1012

Troyka'dan Güney Kıbrıs'a nota

banner1020

banner974
Troyka'dan Güney Kıbrıs'a nota

banner971

Rum ekonomisini gözetimi çerçevesinde 4’ücü gözden geçirme ziyaretinde bulunan Troyka’nın Rum yönetimine sert mesajlar verdiği bildirildi.

Fileleftheros “Troyka’dan Nota… ‘Kooperatif Kıbrıs Bankası’nı Özelleştirin’” başlıklı haberinde 4’üncü gözden geçirmesini tamamlayan Troyka heyetinin, batık krediler ile mücadele için eldeki imkanların kullanılması ve  ikincil kredi piyasası ile kredilerin menkul kıymetleştirilmesinin iyi çalışabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin hızlandırılmasını istediğini yazdı.

Habere göre, ödemeler kültürünün iyileşmesinin önemine vurgu yapan Troyka heyeti  batık kredi miktarının önemli ölçüde düşmüş olmasına rağmen halen AB ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti, “Kooperatif Kıbrıs Bankası’ndaki yatırımlar için normal araştırma yapılması ve şeffaflık önemlidir” vurgusunu yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.