banner913
banner932
banner1012

Tarafların tezleri taban tabana zıt

banner1020

Görüşmelere 18 Ocak’ta başlayacak teknokratların, bayrağı kısa sürede siyasilere bırakmayı başarıp başaramayacaklarının bilinmediği çünkü tarafların ifade ettikleri tezlerin birbirine taban tabana zıt olduğu belirtildi

banner974
Tarafların tezleri taban tabana zıt

banner971

Güney’de yayımlanan Simerini Gazetesi, manşet haberine “Prosedürü Kurtarmak İçin Teknokratlar Formülü.. Üç Garantör Güç Alternatifi Çöktü… Türkler Kurumsal Düzeyde Kıbrıs Cumhuriyeti İle Aynı Masada Oturmayı Reddetti” başlık ve spotlarını attı.
Cenevre’deki Güvenlik ve Garantiler konulu Kıbrıs konferansının “önceki gün tamamlandığını” savunan gazeteye göre konferansta, teknokratlar düzeyinde çalışma grupları kurulması ve çalışmaların 18 Ocak’ta başlamasına karar verildi. Güvenlik ve garantiler konusunu detaylı inceleyecek grupların ortaya konulacak endişeleri ve güvenlik yaklaşımlarını not edeceği ve konferansın siyasi düzeyde, çalışma gruplarının varacağı sonucu incelemesiyle devam edeceği belirtildi.Gazete yoğun perde gerisi çalışmadan sonra alınan bu kararın, “Türk tarafının, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni devlet düzeyinde tanımama pozisyonunu titizlikle koruması yüzünden, prosedürü kurtarmak için son formül olduğunu” belirtti, özetle şunları yazdı:
“Kıbrıs Cumhuriyeti garantör güçlerin Dışişleri Bakanları düzeyinde aldıkları, dışişleri bakanları düzeyinde görüşme anlaşmasını onaylamadı. Çünkü böyle bir şey, Garanti Antlaşması’nın tarafı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ‘kadro dışına’ çıkartacaktı, böyle bir şey olamayacağını açıkça belirtti. Dolayısıyla, prosedür çökmesin diye istişarenin teknokrat grupları düzeyine, ardından da, aynı oluşumla siyasi düzeye taşınmasına karar verildi.”
Güney’de yayımlanan  Fileleftheros Gazetesi, haberi “Cenevre’ye Git-Gel… İvmenin Korunması Hedefiyle, Tezleri Not Etmek Üzere Bayrağı Teknokratlar Devralıyor… Açıklamalara Rağmen Yakında Siyasi Düzeyde Yeni Görüşme Öngörülmüyor” başlık ve spotlarıyla manşete çekti. 
Gazete çalışmalarına 18 Ocak’ta başlayacak teknokratların, bayrağı kısa sürede siyasilere bırakmayı başarıp başaramayacaklarının bilinmediğini çünkü tarafların ifade ettikleri tezlerin birbirine taban tabana zıt olduğunu yazdı.
Edindiği bilgilere dayanarak da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ortaya koyduğu tezlerle “maksimalist tezleri tekrarladığını” savunan gazete, “garantilerde, yeni devlet kurulmasında, birincil hukukta ve Türk vatandaşlarına AB vatandaşları için geçerli olan özgürlüklerin uygulanmasında ısrar etti” ifadelerine yer verdi.
Habere göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis, Konferans’ın görüşme zeminini Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Güvenlik önerisinin oluşturduğunu, diğer konularla ilgili görüşmelerin Ada’da devam edeceğini söyledi ve Anastasiadis’in Güvenlik ile ilgili (teknokratlar düzeyindeki) çalışma grubuna Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’i atadığını açıkladı. 
Gazete Cenevre’de önceki gün başlayan ve 18 Ocak’ta teknokratlar düzeyinde devam edecek Kıbrıs konferansında müdahillerin benimsediği taktiğin, İran’ın nükleer çalışmaları ile ilgili sürekli müzakerelere benzediğini yazdı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.