banner913
banner932
banner1012

Sondaj gemisinde arıza

banner1020

10’uncu parselde sondaj yapan Exxon Mobil şirketine ait sondaj gemisinde ciddi bir arıza meydana geldi, sondaj çalışmasında 10 günlük gecikme yaşandı

banner974
Sondaj gemisinde arıza

banner971

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefinde sondaj yapan Exxon Mobil şirketine ait “Stena Icemax” adlı sondaj gemisinde ciddi bir arıza meydana geldiği ve sondaj çalışmasında 10 günlük bir gecikme yaşandığı bildirildi.
Güney’de yayımlanan Politis gazetesi, Rum Enerji Bakanlığı ile Exxon Mobil şirketinin, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındığını belirtirken, sondaj çalışmalarına Noel tatilinin öncesinde ara verildiğini ve dün, sondaj gemisine personel, teçhizat ve diğer gerekli malzemelerin götürüldüğünün görüldüğünü yazdı.
Gazete, resmi olmayan kaynaklara dayanarak, sondajın resif bölgesine ulaştığını ancak henüz doğalgaz tespit edilemediğini kaydederek, umutların devam ettiğini belirtti.
Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, edindiği bilgilere dayanarak, sondaj gemisindeki arızanın önemli bir mekanik-elektronik arıza olduğunu ve sondaj çalışmasının kritik aşamalarından birinde meydana geldiğini yazdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.