banner913
banner932
banner1012

Seri katil, fotoğraf çekimi vaadiyle tecavüz etmiş

banner1020

Güney’de beşi kadın, ikisi çocuk yedi kişiyi öldüren Nikos Metaksas’ın bir süre önce bir kadını fotomodel olarak kullanmak vaadiyle yanına çağırdığı ve fotoğraflarını çektikten sonra da kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı

banner974
Seri katil, fotoğraf çekimi vaadiyle tecavüz etmiş

banner971

 

Kıbrıs’ın güneyinde seri katil zanlısı subay Nikos Metaksas ile ilgili yankılar sürerken, dün Mitsero (kırmızı) gölünde yapılan aramalarda ikinci valize ulaşıldığı belirtildi. Güneydeki haber kaynaklarına göre gölde yapılan aramada, dalgıçlar valize ulaştı.

Öte yandan Güney Kıbrıs’ta beşi kadın, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişiyi öldüren RMMO subayı Nikos Metaksas, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Rum haber kaynakları, yoğun güvenlik önlemleri altına mahkemeye çıkarılan Metaksas aleyhine, bir kadına tecavüz ettiği suçlamasının da getirildiğini duyurdu.

Soruşturmayı yöneten polis memurlarından Neofitos Siailos’un mahkemeye, yabancı uyruklu bir kadının 30 Nisan 2019’da, kendisine 2017 yılında tecavüz ettiğine ve olayı videoya aldığına dair şikayette bulunduğunu aktardı.

Siailos, ismi belirtilmeyen kadının, tecavüzün gerçekleştiği sene 19 yaşında olduğunu ve Metaksas’ın kendisini, fotomodel olarak kullanmak vaadiyle yanına çağırdığını, fotoğraflarını çektikten sonra da tecavüz ettiğini söylediğini belirtti.

Mahkemeye avukatsız çıkan Metaksas’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, Metaksas herhangi bir itirazda bulunmadı, soru da sormadı. Yargıcın “Kendinizi siz mi savunacaksınız?” sorusuna da “evet sayın yargıç” diye cevap verdi.

KIRMIZI GÖL’DE SONAR CİHAZIYLA ARAŞTIRMA

Öte yandan RMMO subayı Nikos Metaksas’ın işlediği ve 5’i kadın 2’si çocuk toplam 7 kişinin öldürüldüğü seri cinayet olayıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Cinayetlerin aydınlatılması çerçevesinde ABD’den gelen Sonar cihazının, önceki gün itibarıyla göreve başladığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Sonar cihazının önceki gün, Kırmızı Göl’de araştırmalara başladığını ve bir ya da iki gün boyunca burada kalacağını, akabinde de Ksiliato gölüne giderek, orada da 2-3 gün boyunca araştırma yapacağını yazdı.

Gazete, Sonar cihazıyla yapılan araştırmaların sonuç vermemesi halinde, özel zemin penetrasyon radarı ile araştırma yapılacağını kaydetti.

KURBAN AİLELERİ YARGIYA BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Alithia gazetesi ise, Metaksas’ın kurbanlarının aileleri tarafından, Rum Yönetimi’ne tazminat davası açmak için girişimde bulunulduğunu yazdı.

Gazete, kurbanlarının bazılarının ailelerinin, avukatlardan konuyla ilgili danışmanlık aldığını ve Rum Ombudsman Maria Lottidu’nun da, ailelerin tazminat davasıyla ilgili süreci kolaylaştırmak için gereken prosedürleri yerine getirdiğini kaydetti.

Hukuki çevrelerin, tazminat davası açılsa ve kazanılsa dahi, ödenecek tazminatın “sembolik” olacağı değerlendirmesini yaptığını belirten gazete, bu noktada verilecek mesajın, alınacak paradan çok daha büyük bir öneme sahip

olduğunu ifade ettiklerini yazdı.

 

Kırmızı gölde yapılan aramalarda ikinci valize ulaşıldı

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.