banner913
banner932
banner1012

“Rumların mülk kaybı 4 milyar 650 milyon Euro”

banner1020

Rumların KKTC’deki eski mülklerinin kullanım kayıplarının 4 milyar 650 milyon Euro’ya ulaştığı belirtildi

banner974
“Rumların mülk kaybı 4 milyar 650 milyon Euro”

banner971

Rumların KKTC’deki eski mülklerinin kullanım kayıplarının 4 milyar 650 milyon Euro’ya ulaştığı öne sürüldü.

Güney’de yayımlanan Haravgi Gazetesi, “Zararın Eşit Bölüşülmesi Kurumu”nun Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akis Puros’u kaynak göstererek, göçmenler arşivi oluşturulduğunu, bu arşivle her bir Rum “göçmenin” sahip olduğu mülk ve yıllar içerisinde aldığı maddi yardımlarla ilgili bütün verilere ulaşılabileceğini yazdı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve hükümetinin seçim vaatleri arasında KKTC’deki eski mülklerin kullanım kayıpları için Rum “göçmenlere” yıllık tazminat ödeme de bulunduğunu hatırlatan gazete, bu maksat için ödeneğin ne 2018 bütçesinde ayrıldığını ne de 2019 bütçesinde öngörüldüğünü  belirtti.

Haberde yapılan son değerlendirmeler temelinde “göçmenlerin”, KKTC’deki eski mülklerinin kullanım kayıplarının, 2009 fiyatlarına göre 4 milyar 650 milyon Euro’ya ulaştığı da öne sürüldü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.