banner913
banner932
banner1012

Rumların ilk hedefi gemilerle doğalgaz satmak

banner1020

Kasulidis, 2018 yılı içerisinde, terminalle ilgili prosedür başlatılabileceğini ve Rum Hükümeti’nin hedefinin, gemilerle dünyanın herhangi bir ülkesine doğalgaz satmak olduğunu açıkladı

banner974
Rumların ilk hedefi gemilerle doğalgaz satmak

banner971

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Güney Kıbrıs’a sıvılaştırılmış doğalgaz terminali inşasının, doğalgaz konusundaki ilk seçenekleri olduğunu söylediği bildirildi.
Alithia gazetesinin haberine göre, Rus Haber Ajansı Sputnik’e konuşan Kasulidis, 2018 yılı içerisinde, terminalle ilgili prosedür başlatılabileceğini ve Rum Hükümeti’nin hedefinin, gemilerle dünyanın herhangi bir ülkesine doğalgaz satmak olduğunu kaydetti.
Gazete, Kasulidis’in, bir diğer seçeneğin ise, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinden, Mısır’daki sıvılaştırılmış doğalgaz terminaline boru döşemek olduğunu belirttiğini; bunun yanı sıra Doğu Akdeniz’de, İsrail ile Güney Kıbrıs’ı bağlayacak bir boru hattı döşenmesi seçeneğini de es geçmediğini yazdı.
Habere göre Kasulidis, Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de ve “Güney Kıbrıs MEB”inde sondaj çalışmaları yapacağını ilan etmesi durumunda ise, Güney Kıbrıs’ın “daha önce hiç yapmadığı şeyi yapacağını; yani soğukkanlılığını koruyacağını ve Türkiye’nin oyununa gelmeyeceğini” iddia etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.