banner913
banner932
banner1012

Rumlara inat, Güney'de yaşıyor

banner1020

Güney Kıbrıs’ta 12 yıldır yaşayan Erkan Bozkurt, ne oturma ne de çalışma izni alabildi. Çocuklarına soyadını veremeyen Bozkurt, ‘Babalığımı kanıtlamak istiyorum’ diyor

banner974
Rumlara inat, Güney'de yaşıyor

banner971

SEFA KARAHASAN Lefkoşa

12 yıldır Güney Kıbrıs’ta yaşayan ve Pani adında bir Rum ile evlenen Erkan Bozkurt, üç çocuk sahibi. Ancak Rum Yönetimi, Erkan’ın adını, çocuklarının resmi evraklarına kaydetmediği gibi, oturma izni de vermiyor.

Durumu Milliyet’le paylaşan ve Rum Yönetimi’nin haksız kararına isyan eden Erkan Bozkurt, işe girip çalışamadığını, resmi evraklarda ve hatta çocukların kimliklerinde “baba adı” ve “baba soyadı” bölümlerinin boş bırakıldığını anlatıyor. Kendisine bir Türk olarak Rum kimliği verilmek istenmediğini, ayrıca hem oturma hem de çalışma izni verilmediğini kaydeden Bozkurt, devletten 250 euro çocuk yardımı aldıklarını ve sadece eşi Pani’nin çalışabildiğini belirtti.

‘İnsanlık ayıbı’

“Bu bir insanlık ayıbı” diyerek duruma isyan eden Erkan Bozkurt, “Rum İçişleri Bakanlığı’na yazı yazdım. Vatandaşlık istemiyorum sadece baba olduğumu kanıtlamak istiyorum. Baba olduğumu resmi evraklarda yazmadıkları için çalışma izni de alamıyorum” diye konuştu.

Kıbrıs’ta çözüm sürecinin devam ettiğini hatırlatan Bozkurt, “Nikos Anastasiadis’e çağrı yapıyorum, bana yardımcı olun. Çocuklarım babasız kaydettiriliyor” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan da yardım isteyen Bozkurt, “yaşadığı durumun gündeme getirilmesini” istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.