banner913
banner932
banner1012

Rum Yüksek Mahkeme yargıcından avukat aleyhine dava

banner1020

banner974
Rum Yüksek Mahkeme yargıcından avukat aleyhine dava

banner971

Güney Kıbrıs’ın hukuk tarihinde bir ilk yaşandığı, bir Rum Yüksek Mahkeme yargıcının, aleyhine gazetelerde yazı yazan bir avukatı dava ettiği bildirildi.
Alithia gazetesi, Andreas Papaharalambus isimli avukatın, bazı Rum gazetelerinde kaleme aldığı köşe yazılarında, “Yüksek Mahkeme Yargıcı Leonidas Parparinu’nun, eşinin akrabasının hissedar olduğu bir şirketin davalarından azledilmemesi” konusunu gündeme getirdiğini, bunun üzerine yargıcın, avukat aleyhine tazminat davası açtığını yazdı.
Gazete, Rum hukuk tarihinde böyle bir olayın ilk kez yaşandığını belirtirken; yargıç Leonidas Parparinos’un, kayınpederi tarafından kurulan ve eşinin akrabalarının hissedar oldukları bir şirketin davasından çekilmemekle suçlandığını aktardı.
Bu suçlamaların kendisini mağdur ettiği ve zarara uğrattığı iddiasında bulunan Parparinos, avukat Papaharalambus aleyhine 100 ila 500 bin Euro arasında değişen tazminat davası açtı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.