banner913
banner932
banner1012

Rum sözcüden AKEL'e sert cevap

banner1020

Rum Sözcü Vekili Viktoras Papaodopulos, AKEL’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Crans Montana’daki icraatlarına yaptığı eleştirileri “İsviçre’de Ankara’nın her talebini kabul etmemizi mi istiyordu?” diye sordu

banner974
Rum sözcüden AKEL'e sert cevap

banner971

Rum Sözcü Vekili Viktoras Papaodopulos, AKEL’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Crans Montana’daki icraatlarına yaptığı eleştirileri “İsviçre’de Ankara’nın her talebini kabul etmemizi mi istiyordu?” şeklinde yanıtladı.

Alihtia’nın haberine göre, AKEL’e bir dizi soru yönelttiği cevap açıklamasına, “ne bekliyorlardı?” diyerek başlayan Papadopulos, şöyle devam etti:

“AKEL’in saptamalarına göre Anastasiadis Crans Montana’da ne yapmalıydı? Garantörlük ve müdahale haklarını kabul ederek Türkiye’nin bölgede jandarma rolü oynama isteği kabul mü etmeliydi?  Bin 800-2 bin Türk askerinin daimi kalmasıyla Türkiye’nin askeri üs talebi kabul edilmeli miydi? AKEL’e göre Anastasiadis’in tarihle randevuda tutarlı olmak için  göstermesi gereken esneklik bu muydu?”

AKEL Milletvekili Yorgos Yeorgiu, Crans Montana’daki çıkmazda Anastasiadis’in sorumluluğu bulunduğu görüşünü ortaya koyarak  Anastasiadis için şu ifadeleri kullandı:

“Tarihe çözüm lideri değil bölünme ve taksim lideri olarak geçme tehlikesinde.  Kritik an geldiğinde gerekli kararlılığı ve esnekliği göstermedi. Başkanlık seçimlerini Kıbrıs sorununun üzerinde tuttu. İki tarafın uzlaşı çerçevesi ve BM Genel Sekreter Guterres’in çerçevesi, çabaya devam etmemiz için güçlü zemindi. Ne zaman harcama, ne de iletişim oyunu oynama lüksümüz yoktur. Zaman artık ters yöne akıyor”
DİSİ de Yeorgiu’nun bu sözleri üzerine açıklama yayımlayarak, “AKEL, ‘Nikos Anastasiadis, çözümün son kilometresini kat edemedi’ sözüyle ne kastediyor? Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs’ta daimi Türk askeri üssünü, Türk askerinin ve garantilerinin daimi varlığını kabul etmesi gerektiğini mi düşünüyor?” sorularını yöneltti.

Fileleftheros haberi, “AKEL Baskı Yapıyor” başlığıyla aktarırken Politis de  “Ne İstiyorlardı? Hükümet ve DİSİ, AKEL’e Karşı” başlığını kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.