banner913
banner932
banner1012

Rum polisi hakkında soruşturma başlatıldı

banner1020

Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, Rum Polisi Aleyhindeki Şikâyetleri ve İddiaları Araştırmakla yükümlü bağımsız makamın araştırmasının sonucunda herhangi bir polis mensubu aleyhinde sorumluluklar ortaya çıkması durumunda, bunlara gerek cezai, gerek de disiplin suçu yükleneceğini dile getirdi

banner974
Rum polisi hakkında soruşturma başlatıldı

banner971

Rum Polisi, Rum tarafında faaliyet gösteren Eşitlik, Destek, Irkçılık Karşıtı Hareketi’nin (KİSA) “31 Ağustos’ta gerçekleşen bir olayda, 60 yaşındaki bir Türk vatandaşına, Ledra Palace barikatındaki bir Rum polisi tarafından insanlık dışı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü muamelede bulunduğuna” dair suçlaması üzerine açıklamada bulundu.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, KİSA’nın suçlamasını yorumlayan Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, Rum Polisi Aleyhindeki Şikâyetleri ve İddiaları Araştırmakla yükümlü bağımsız makamın araştırmasının sonucunda herhangi bir polis mensubu aleyhinde sorumluluklar ortaya çıkması durumunda, bunlara gerek cezai, gerek de disiplin suçu yükleneceğini dile getirdi.

Habere göre, Angelidis, Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamasında, “şikâyetçi olan şahsa ilk andan itibaren, şikâyetini sunması için kolaylık sağlandığını” da ifade etti.

“Bahse konu şahsın adli tabip tarafından muayene edildiğini” dile getiren Angelidis, Rum Polisi Aleyhindeki Şikâyetleri ve İddiaları Araştırmakla yükümlü bağımsız makamın bilgilendirilmesi için, gerekli bütün faaliyetlerde bulunduğunu da söyledi.

Rum polisinin bağımsız makamın araştırmasının sonucunu beklediğini ve bunun sonucuna göre, hangi eylemde bulunulmasının uygun olacağına karar verileceğini ifade eden Angelidis, herhangi bir polis mensubu aleyhinde sorumluluklar ortaya çıkması halinde, bunlara gerek cezai, gerek disiplin suçu yükleneceğini yineledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.