banner913
banner932
banner1012

Rum Meclisi'nden garantörsüz çözüme onay

banner1020

Rum Meclisi’nin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten, Kıbrıs sorununa “garantilerin ve askersizleştirme beklentisi de içeren yabancı askeri varlıkların olmadığı, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeye çağrıldığı bir çözüm bulunmasını talep etmesini” öngören bir bildiriyi onayladığı kaydedildi

banner974
Rum Meclisi'nden garantörsüz çözüme onay

banner971

Rum Meclisi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten, “garantilerin ve yabancı askerlerin olmadığı bir çözüm talep etmesini isteyen” bir bildiriyi dün onayladı.

Politis ve diğer gazeteler, Rum Meclisi’nin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten, Kıbrıs sorununa “garantilerin ve askersizleştirme beklentisi de içeren yabancı askeri varlıkların olmadığı, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeye çağırıldığı bir çözüm bulunmasını talep etmesini” öngören bir bildiriyi onayladığını yazdılar.

Gazete, söz konusu bildirinin Rum Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis tarafından bundan bir yıl önce Rum meclisinin gündemine getirildiğini ancak Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri sürdüğü için ilerletilmediğini belirtti.

Bildirinin 43 olumlu oyla kabul edildiğini, ELAM’ın iki milletvekilinin ise “askersizleştirme” ifadesine karşı çıkmaları sebebiyle oylamaya katılmadıkları belirtilen haberde, yine Çevrecilerin talebi üzerine KKTC makamlarının, KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlere Güney Kıbrıs’tan gönderilen malzemelerden vergi alma kararıyla 3. Viyana Anlaşmasını “çiğnediği” iddiasının da Rum Meclisi’nde görüşülecek konular listesine alındığı bildirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.