banner913
banner932
banner1012

RMMO'da 15 milyon Euro'luk helikopter uçamıyor

banner1020

banner974
RMMO'da 15 milyon Euro'luk helikopter uçamıyor

banner971

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) 15 milyon Euro ödeyerek envanterine eklediği Avusta Westland AW 139 tipi helikopterin 2015’ten beri uçamadığı, üstüne üstlük (gazetenin askeri tabir diye nitelediği) “yamyamlığa” maruz kaldığı haber verildi.

Fileleftheros haberi “Helikopter Yamyamlığa Uğruyor… 15 Milyon Euro’ya Satın Aldılar, 2015’ten Beri Yerde Çakılı… Söz Konusu Olan, Milli Muhafız Ordusu’nun Satın Aldığı Üç Helikopterden Biri” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.

RMMO’nun AW 139 tipi helikopterlerinden birinin, yedek parça sıkıntısı nedeniyle 2 Ağustos 2015’ten beridir uçuş yapamadığını kaydeden gazete “daha kötüsü, askeri tabire göre  helikopter yamyamlığa uğruyor” ifadesini kullandı.

Gazete helikoptere yönelik “yamyamlık” ifadesinin hangi manada kullanıldığını sorduğunda, uçamayan helikopterin çeşitli parçalarının  bir süredir alınarak aynı tipteki diğer iki helikopterin yedek parça ihtiyacının karşılandığı bilgisini aldığını yazdı.

Habere göre askeri bir kaynak, sözü edilen tip helikopterin yedek parçalarının hem pahalı hem de satın alım prosedürlerinin çok uzun sürdüğünü söyledi. Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, yedek parça alımında uzun süredir sıkıntı yaşandığını doğruladı ve parçaların en kısa sürede alınması için çaba harcandığını söyledi.

Gazete Fokaidis’in, yedek parça satın alımında gözlemlenen gecikmenin aşılması için kısa süre önce İtalya Savunma Bakanı ile temas ettiğini ve RMMO’nun bütün uçar imkanlarını en kısa sürede kullanabilmesi için desteğini istediğini yazdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.