banner913
banner932
banner1012

RİK bütçesi geçmedi kurum parasız kaldı

banner1020

DİSİ ve DİKO’nun ret oyu verdiği, Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in de çekimser kaldığı dünkü oylama sonrasında kurumun, seyrüsefer harçlarını bile ödeyemeyecek duruma düştü

banner974
RİK bütçesi geçmedi kurum parasız kaldı

banner971

Rum Radyo Televizyon Kurumu’nun (RİK) 34 milyon 360 bin Euro gelir ve aynı miktarda gider öngören 2019 bütçesi dün meclisten geçmeyince, kurum parasız kaldı.

Alithia ve diğer gazetelere göre DİSİ ve DİKO’nun ret oyu verdiği, Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in de çekimser kaldığı dünkü oylama sonrasında kurumun, seyrüsefer harçlarını bile ödeyemeyecek duruma düştü.

Habere göre DİSİ, RİK’in BBC tarzı bir radyo-tv kurumu haline gelmesini istediklerini, RİK’in bütün uyarı ve telkinlere rağmen hiçbir değişiklik yapmadığını, kendilerinin de beyaz diziler yayınlayan bir kanala para verilmesine onay veremeyeceklerini açıkladı.

DİKO da RİK’in modernleşmesi yönünde herhangi bir inisiyatif alınmamasını, ilgili araştırmaların çekmecelerde kalmasını ve kurumun personel sayısının artırılmasını eleştirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.