banner913
banner932
banner1012

Pulyalar, Kuzey'den Güney'e geçiriliyor iddiası

banner1020

Pulyaların, AB kurallarına tabi olmayıp pulya avlanması ve satılması serbest olan Ürdün, Lübnan, ve Suriye’den geldiğini ve Rum tarafına KKTC üzerinden sokulduğunu öne sürüldü

banner974
Pulyalar, Kuzey'den Güney'e geçiriliyor iddiası

banner971

Rum Yönetimi’nin, pulya kuşu avına yasaklaması ve yasağa uymayanlara uyguladığı cezaları artırmasının ardından piyasada oluşan boşluğun, son yıllarda komşu ülkelerden çok miktarda pulya ile doldurulmakta olduğu bildirildi. 

Alithia, “Özgür Bölgelerdeki Boşluğu Kaçakçılar Kapattı” başlıklı haberinde pulyaların, AB kurallarına tabi olmayıp pulya avlanması ve satılması serbest olan Ürdün, Lübnan, ve Suriye’den geldiğini ve Rum tarafına KKTC üzerinden sokulduğunu öne sürdü. 

Habere göre Rum Avcılık Federasyonu Başkanı Yorgos Yatru ise avcıların, “Rum tarafında faaliyet gösteren yabancı aktivistler tarafından yoğun şekilde taciz edildiğinden”  şikayet etti ve  “İşgal altında bir  ülkede yaşıyoruz ve Devlet’in müsamahası ile bu insanlar (aktivistler) halkı yeniden esir ediyor”  dedi. 

Yatros, yabancı aktivistlerin, aktivist örgütlerin koruma şemsiyesi altında Güney’e giderek, ülkenin tamamının haritasını çıkardıklarını, her parselin ve hatta askeri tesislerin bile verilerini bildiklerini söyledi. Bu kişilerin aktivist olduğuna inanılamayacağını da savunan Yatros buna gerekçe olarak drone da dahil, ileri teknoloji ürünü izleme sistemleri kullanmalarını, Rum avcıları izledikleri çoğu durumda Rum polisinin ve aktivistlerin anında avcının olduğu yere gittiğini belirtti. 

Yatros, Rum Polisi Çevik Kuvveti’nin (MMAD) Kaçak Avı Önleme biriminin de, asıl yetki alanı olması gereken kaçak tavşan ve muflon  avlanmasını önlemek yerine kendileriyle uğraştığından da yakındı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.