banner913
banner932
banner1012

Önce ilerleme, sonra konferans

banner1020

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs’a ilişkin ikinci bir konferansın ileriye götürülmesi için, ilk önce,  müzakere masasında geriye kalan konularda ilerleme sağlanması gerektiğini savundu

banner974
Önce ilerleme, sonra konferans

banner971

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun bu görüşünü, geçtiğimiz pazartesi günü öğleden sonra, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile yaptığı görüşme sırasında Eide’ye ilettiğini yazdı.

Habere göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, dün düzenlediği basın toplantısında, Eide ile yaptığı görüşme ve Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Neofitu, Kıbrıs Rum tarafının ne istediğini, en kısa zamanda çözümü istediğini ve arzuladığını Eide’ye ilettiğini ifade etti.

Kıbrıs sorununda çözüm sağlanması ve Kıbrıs’a ilişkin yeni bir konferansın ileriye götürülmesi için için müzakere masasında geriye kalan konularda ilerleme olması gerektiğini ifade eden Neofitu, Türkiye tarafından gerçek siyasi iradenin ortaya konulmaması nedeniyle Kıbrıs sorununun bugüne kadar çözümlenemediğini de ileri sürdü.

Neofitu, zorlukları anladıklarını ancak DİSİ’nin Kıbrıs sorununa bütünlüklü çözüm bulunması çabalarından yana olmaya devam ettiğini, müzakereyi desteklediğini ayrıca çıkmazın kırılmasına ilişkin tek yolun diyalog olduğunu düşündüklerini de belirtti.

AKEL’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in siyasetinin, başkanlık seçimleri ışığında değişmesi suçlamalarını da yanıtlayan Neofitu, DİSİ de dahil olmak 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.