banner913
banner932
banner1012

Miçotakis yarın Güney’e geliyor

banner1020

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Miçotakis, resmi ziyaret için yarın Güney Kıbrıs’a gelecek

banner974
Miçotakis yarın Güney’e geliyor

banner971

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in, resmi bir ziyaret için pazartesi günü Güney Kıbrıs’a gideceği bildirildi.
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi, Miçotakis’in temasları çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini ve akabinde basın açıklaması yapılacağını yazdı.
Gazete, Miçotakis’e Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın eşlik edeceğini ve Dendias’ın da, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşeceğini kaydetti.
Miçotakis’in Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ve Rum siyasi parti liderleriyle de bir araya geleceğini belirten gazete, pazartesi akşamı Miçotakis ve Dendias onuruna yemek verileceğini yazdı.
Gazete, Miçotakis’in salı günü ise Rum Dışişleri eski bakanları Yoannis Kasulidis ve Nikos Rolandis ile görüşeceğini kaydetti.
DİSİ eski Başkanı Yannakis Matsis ve Başpiskopos II. Hrisostomos’la da görüşecek olan Miçotakis, hapishanelerde gömülü bulunan EOKA’cıların mezarlarını ve Yunan Alayı ELDİK’i ziyaret edecek, çarşamba günü öğle saatlerinde Güney Kıbrıs’tan ayrılacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.