banner913
banner932
banner1012

Med Surveyor, işe başladı

banner1020

10’uncu parsele giden Amerikan Exxon Mobil şirketine ait Med Surveyor araştırma gemisi, potansiyel hedeflerdeki çevresel araştırma ve testleri bir an önce tamamlamak için işe başladı

banner974
Med Surveyor, işe başladı

banner971

Amerikan Exxon Mobil şirketine ait “Med Surveyor” araştırma gemisinin önceki sabaha yakın 2.30 sıralarında, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisindeki 10’uncu parsele gittiği haber verildi.
Alithia gazetesi haberinde, geminin mürettebatıyla bilimsel kadrosunun, günün ilk ışıklarıyla birlikte 10’uncu parselde bulunan “Anthias”, “Glafkos” ve “Delfinos” isimli potansiyel hedeflerdeki çevresel araştırma ve testleri bir an önce tamamlamak için işe başladıklarını haber verdi.
Araştırmalar için son teknoloji ürünü makinelerin kullanıldığını yazan gazete, “Med Surveyor”un araştırmalarının “Kıbrıs”ın güneyinde ve Limasol kıyılarına yaklaşık 90 deniz mili mesafede yapıldığını belirtti
Rum Yönetimi’nin bunun için denizcilere yönelik bir direktif yayımladığını kaydeden gazete, öte yandan şirkete ait Panama bandırları diğer araştırma gemisi “Ocean Investigator”un ise Limasol Limanı'nda demirli bulunduğunu ifade etti.

Gazete “Ocean Investigator”un, bahse konu üç potansiyel hedefin deniz tabanında arkeolojik araştırmalar yapacağı 10’uncu parsele gitmek için şirketin merkezinden direktif beklediğini ekledi.
Politis ise ilgili haberinde, geminin geçtiğimiz Cumartesi günü öğle üzeri Limasol Limanı’ndan ayrıldığını ve Cumartesi gecesinden bu yana 10’uncu parselde bulunduğunu yazdı.
Haravgi gazetesi ise “10’uncu Parseldeki Çevre Araştırmaları Başlıyor” başlıklı haberinde, ExxonMobil şirketine ait gemilerin çalışmalarına başladığını yazdı.
Öte yandan, bazı internet sitelerinin, Amerika’nın 6’ıncı filosuna ait gemilerin, “Exxon Mobil şirketine güvenlik sağlamak ve ileri sürülen Türk tahrikleri karşısında meydan okumak amacıyla” bölgede bulunduğundan söz etmeyi sürdürdükleri kaydedildi. 
Gazete, Amerikan filosundan gemilerin bölgede bulunmasının olağan bir şey olduğunu ve Limasol Limanı’nın mürettebatın dinlenmesi için kullanıldığını ekledi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.