banner913
banner932
banner1012

Kuzeye geçen Rumlar, Türklerin seks partneri

banner1020

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, alışveriş için kuzeye geçen ve Ercan’dan uçuş yapan Rumları ‘Türklerin seks partneri’ olmakla suçladı ve “Kiliseye gelip dua edeceklerine paskalya tatilini işgal bölgesindeki eğlence yerlerinde geçiriyorlar” dedi

banner974
Kuzeye geçen Rumlar, Türklerin seks partneri

banner971

 Rum Başpiskoposu 2. Hrisostomos, alış-veriş için sık sık kuzeye geçen ve Ercan Havaalanı’ndan uçuş yapan Kıbrıslı Rumlara sert eleştirilerin yanı sıra hakaret ve tehditlerde bulundu. Hrisostomos’un önceki gün paskalya ayininde yaptığı konuşma güneyde şok etkisi yarattı.  

Kuzeye geçen ve Ercan’ı kullanan Rumların genellikle kürtajı savunan ve Türklerle seks partneri olmayı kabullenen kişiler olduğunu söyleyen Hrisostomos “Kiliseye gelip dua edeceklerine paskalya tatilini işgal bölgesindeki eğlence yerlerinde geçiriyorlar” dedi.  

Zamanın tehlikeli gelişmelere yol açtığını, 45 yıl sonra Kıbrıs’taki Ortodoks Hristiyanların Türkleşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu savunan Hrisostomos, 50 veya 100 yıl sonraki nesillerin Kıbrıs tarihini bilmeyeceklerini ve Türkiye’nin esas amacına ulaşacağını iddia etti. Hrisostomos bu durumun kendisinde ‘büyük korku’ yarattığını söyledi.  

Sık sık kuzeye geçen Rumların, Kıbrıs’ta ‘herhangi bir çözüme’ destek verdiğini belirten Başpiskopos Hrisostomos “Bunlar işgal ve istilayı görmezden geliyorlar. Halbuki Kıbrıs meselesi Türkiye’nin barış harekatı değil, işgal harekatıdır” dedi.  

Paskalya ayininde yaptığı konuşmada Türkiye’ye de seslenen Hrisostomos, tüm askerlerin adadan çekilmesini ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine saygı gösterilmesini, herkes tarafından tanınmasını istedi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.