banner913
banner932
banner1012

Kuzey’den akaryakıt alımı Rumları rahatsız etti

banner1020

Rum Gümrüğü KKTC’den akaryakıt alımlarıyla ilgili Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında nasıl hareket edilmesi; yerinde ceza uygulaması mı yapılması yoksa mahkemeye mi sevk edilmesi gerektiği konusunda Başsavcılıktan görüş istedi

banner974
Kuzey’den akaryakıt alımı Rumları rahatsız etti

banner971

Akaryakıt fiyatlarındaki fark nedeniyle Rumların bireysel ve kurumsal olarak KKTC’den akaryakıt alımlarındaki artış üzerine Rum Gümrük Dairesi, bunun suç olup olmadığı konusunda Başsavcılıktan görüş istedi.
Fileleftheros “İşgal Bölgelerinden Yakıt Meselesi… Gümrük Dairesi Suç Olup Olmadığını Öğrenmek İçin Başsavcılığa Başvurdu” başlıklı haberinde Rum Gümrük Dairesi Müdürü Dimitrios Hacikostis’in, Ekologlar Başkanı Yorgos Perdikis’in sorusuna verdiği yazılı cevaba yer verdi.
Habere göre Hacikostis 4 Haziran 2018 tarihli cevabında, özel veya mesleki amaçlarla KKTC’den akaryakıt alımlarına, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında nasıl hareket edilmesi; yerinde ceza uygulaması mı yapılması yoksa mahkemeye mi sevk edilmesi gerektiği konusunda Başsavcılıktan görüş istediklerini belirtti.
Perdikis’in, Rum tarafında faaliyet gösteren bir taksi şirketinin, araçlarına sistemli olarak KKTC’den akaryakıt aldığı şikayetini araştırdıklarını ve doğru olduğunu saptadıklarını belirten Hacikostis, şikayet edilen şirkete ait 5 araçtan yakıt örneği alıp analiz ettirdiklerini ve 5 araçtan 4’ünde, Güney’deki izin verilen oranın üzerinde kurşun saptandığını belirtti. Hacikostis şirket yöneticisi ve taksi şoförlerinin ifadelerini aldıklarını, şoförlerin genellikle uzun güzergahlar olduğunda akaryakıtı KKTC’den aldıklarını itiraf ettiklerini belirtti. 
Perdikis bu gazeteye yaptığı açıklamada KKTC’de satılan akaryakıtın düşük kalitede olduğunu, Güney ile Kuzey arasında haksız rekabet söz konusu olduğunu ve bu yöntemle KKTC’nin ekonomik anlamda güçlendirildiğini öne sürdü. 
Haberde, KKTC’deki ve Güney’deki akaryakıt fiyatları ve JCC verilerine dayanılarak, KKTC’den yapılan alımlardaki artışı gösteren rakamlara da yer verildi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.