banner913
banner932
banner1012

“Köyde kalmadan yardım alan Maronitler var”

banner1020

Rum tarafı, KKTC’deki köylerine yeniden yerleşmek için başvuran ve maddi yardım alan birçok Maronitin aslında köylerinde kalmadıklarını açıkladı

banner974
“Köyde kalmadan yardım alan Maronitler var”

banner971

Maronitlerin Rum Meclisi’ndeki temsilcisi Yannakis Musas, KKTC’de ikamet etmek için başvuru yapan Maronitlerin dilekçelerinin incelenmesinin durdurulması sorununun çözümü için Rum hükümetine çağrıda bulundu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Musas, bazı Maronitlerin KKTC’ye yeniden yerleşmesi için verilen ödenekten faydalanmak adına Rum hükümetine yaptıkları başvuruların, KKTC’de sadece hafta sonu ikamet eden bazı Maronitler tarafından istismar edildiği gerekçesiyle durdurulmasını eleştirdi.

Musas, Rum yetkililerin, KKTC’ye yeniden yerleşim dilekçelerini askıya almak yerine durumu istismar edenler konusunda araştırma başlatması gerektiğini vurguladı.

“Kormakitis” (Koruçam) köyünde 230, “Karpasia” (Karpaşa) köyünde ise 20 Maronit’in kaldığını kaydeden Musas, 1974’ten sonra köylerini hiç terk etmeyenlerin sayısının ise 85 olduğunu ifade etti.

Gazete, Maronit toplumunun sayısının toplamda 7 bin 500 olduğunu yazdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.