banner913
banner932
banner1012

"Kıbrıs Türk mallarının yönetimi en adaletsiz politika"

banner1020

Rum İçişleri Bakanı Konstandinos Petridis, Güneyde kalan Kıbrıs Türk mallarının yönetimine ilişkin politikanın, Rum Yönetiminin en adaletsiz politikası olduğunu ifade etti

banner974
"Kıbrıs Türk mallarının yönetimi en adaletsiz politika"

banner971

Rum İçişleri Bakanı Konstandinos Petridis, Güneyde kalan Kıbrıs Türk mallarının yönetimine ilişkin politikanın, en adaletsiz politikaları olduğunu söyledi. 

Politis gazetesi, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde dün, güneyde kalan Kıbrıs Türk malları konusunun görüşüldüğünü belirtti. 

Habere göre Petridis, Komite’de yaptığı açıklamalarda, Güneyde kalan Kıbrıs Türk mallarının yönetimine ilişkin politikanın, Rum Yönetiminin en adaletsiz politikası olduğunu söyledi.

Buna kanıt olarak da kriterler temelinde göçmen olmayanların başvurularının da incelendiğine işaret eden Petridis, ayrıca ilgili yasal düzenlemenin uygulanmasıyla göçmenler arasında adaletsizliklerin yaratıldığını belirterek, Kıbrıs Türk toprakları üzerine ev inşa eden hak sahiplerinin bazılarının tapularını alamadıklarını söyledi. 

Meclis Komitesi’nde seslerin yükseldiğini belirten gazete, Petridis’in, Meclis’in, Kıbrıs Türk mallarının yönetiminin düzenlenmesine ilişkin sundukları dokuz madde üzerine görüş belirtmediğine dikkat çekerek, toplantının seçim maksatlı yapıldığını savunduğunu aktardı. 

Habere göre AKEL ve DİKO Milletvekilleri, Kıbrıs Türk mallarının kullanıcılardan geri alımı kararlarında belirsizlik olduğuna işaret ederek, prosedürün durdurulmasını istediler. 

Petridis ise Milletvekillerine yanıt olarak, şeffaflık konusunda dağıtılmamış Kıbrıs Türk mallarının önümüzdeki aylar içerisinde internet ortamında yayımlanacağını belirtti.  

Petridis, Kıbrıs Türk malları politikası yeniden düzenlenene kadar ilgili yasanın uygulanması gerektiğini söyledi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.