banner913
banner932
banner1012

"Kıbrıs sorunu çözülene kadar Barış Gücü zaruri"

banner1020

banner974
"Kıbrıs sorunu çözülene kadar Barış Gücü zaruri"

banner971

Rum yönetiminin BM’deki daimi temsilcisi Kornilios Korniliu, Kıbrıs sorunu çözülene kadar BM Barış Gücü’nün Kıbrıs’taki varlığının sürmesinin “şart olduğunu” iddia etti.

Haravgi’nin haberine göre, BM Genel Kurulu Başkanı M. Lajack’ın çağrısıyla düzenlenen Barışın İnşası ve İdamesi konulu üst düzey görüşmede konuşan Korniliu, Kıbrıs sorununu “uluslararası barış ve güvenlik meselesi” diye niteledi.

Korniliu konuşmasında, BM Barış Gücü’nün rolünden takdirle söz etti ve “Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunana kadar varlığı zaruridir” dedi. 

Rum yönetiminin, BM kararları temelinde bir çözüm bulunmasına bağlı olduğunu belirten  Korniliu BM’nin, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunabilmesine katkı koyacak bir forum olduğunu,  yeniden birleşme çabalarının arkasında motor gücü olarak kalması gerektiğini de sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.