banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs Rum bankaları AB’de en fazla zarar eden bankalar

banner1020

Kıbrıs Rum bankalarının, Eylül 2017 sonundaki verilerine göre, 593 milyon Euro zararla, Eurozone bölgesinin en çok zarar eden bankaları oldukları bildirildi

banner974
Kıbrıs Rum bankaları AB’de en fazla zarar eden bankalar

banner971

Kıbrıs Rum bankaları AB’de en fazla zarar eden bankalar olarak kayda geçti.

Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs Bankaları Zararda Birinci” başlığı altında verdiği haberinde, Kıbrıs Rum bankalarının, Eylül 2017 sonundaki verilerine göre, 593 milyon Euro zararla, Eurozone bölgesinin en çok zarar eden bankaları olduklarını yazdı.

Gazete, Rum bankalarını Portekiz ve Yunanistan bankalarının takip ettiklerini belirtirken Rum bankalarının zarar etmelerine karşın sermayelerinin tatmin edici düzeyde bulunduğunu da vurguladı.

“KAMU BORCUNDA REKOR DÜŞÜŞ”

Öte yandan Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ın kamu borçlarının AB içerisinde rekor denecek düzeyde düşüş kaydettiğini yazdı.

Gazete, Eurostat verilerine göre 2017 yılının ilk üç aylık döneminde kamu borcu yüzde 103,2 olurken, bir önceki yılda bu oranın yüzde 110,6 olduğunu, bunun da yüzdelik olarak 7,4’lük bir düşüşü gösterdiğini yazdı.

Haberde, Rum hükümetinin bu yöndeki beklentilerinin doğrulandığı belirtildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.