banner913
banner932
banner1012

İsrail 400 askerle Trodos dağlarında tatbikat yapıyor

banner1020

7 Haziran tarihinde başlayıp, 14 Haziran’da tamamlanacak tatbikatta İsrail özel kuvvetlerinden 400 askerin yer aldığını aktaran gazete, İsrailli komandoların tatbikat alanlarına helikopterlerle nakledildiğini belirtti

banner974
İsrail 400 askerle Trodos dağlarında tatbikat yapıyor

banner971

Güney Kıbrıs ile İsrail’in Trodos dağlarındaki kara tatbikatının sürdüğü bildirildi.

Alithia gazetesi, “En Büyük Ortak Tatbikat” başlığıyla ön sayfadan yayımladığı ve iç sayfalarında ayrıntılarını aktardığı haberinde, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki bu askeri tatbikatın, savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilen en büyük tatbikat olarak kabul edildiğini yazdı.

Bilgilere göre, 7 Haziran tarihinde başlayıp, 14 Haziran’da tamamlanacak tatbikatta İsrail özel kuvvetlerinden 400 askerin yer aldığını aktaran gazete, İsrailli komandoların tatbikat alanlarına helikopterlerle nakledildiğini belirtti.

Gazete, tatbikatta, işgal edilen köylerin kurtarılması ve zor şartlarda yaşamı idame ettirme senaryolarının icra edildiğini kaydetti.

Tatbikatla ilgili her iki tarafın da resmi bir açıklama yapmadığını, sadece tatbikat sonlandığında genel bir açıklama yapılmasının beklendiğini belirten gazete, Rum Yönetimi’nin sadece Luvaras, Arakapas, Kellaki ve Apsiu üzerinde hava kuvvetlerinin tatbikat yapacağına dair bir NOTAM yayımladığını aktardı.

Gazete, yayımlanan bir başka açıklamada ise, Kıbrıs’ın güney deniz bölgelerini bağladığının duyurulduğunu belirtti.

Haberde, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki askeri savunma işbirliği anlaşmasının 24 Şubat 2016 tarihinde Rum ve İsrail Savunma Bakanları Hristoforos Fokaidis ile Moşe Yaalon tarafından imzalandığı da anımsatıldı.

Öte yandan, Fileleftheros gazetesi “Türkiye Bölge İçin Tehlikeli” başlıklı haberinde, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ortak tatbikata tepki olarak, “Lefkoşa FIR Hattı” içerisindeki ve Güney Kıbrıs’ın kara suları sınırlarından başlayan mesafelerde bazı bölgeleri “yasadışı” olarak bağladığını iddia etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.