banner913
banner932
banner1012

İkinci ölüm valizi de bulundu

banner1020

Güney’de ilk tahminlere göre içerisinde 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea’ya ait cesedin yer aldığı Kırmızı Göl’de ikinci bir valiz bulundu

banner974
İkinci ölüm valizi de bulundu

banner971

 

Güney Kıbrıs’ı yanı sıra yurt dışında da geniş yankı bulan seri cinayet olayında önceki gün, Mitsero bölgesindeki Kırmızı Göl’de içinde ceset bulunan bir valizin daha tespit edilmesiyle şok edici yeni bir gelişme daha yaşandı.
Rum basını, dünkü haberlerinde, ilk tahminlere göre içerisinde 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea’ya ait cesedin yer aldığı Kırmızı Göl’de ikinci bir valizin bulunması haberine geniş bir şekilde yer verdiler. 
Haberi; “İkinci Ölüm Valizi-Üçüncü Valize İlişkin İz ve Tecavüz İle İlgili Suçlama” başlıklarıyla veren Fileleftheros gazetesi, Kırmızı Göl’de önceki gün ikinci bir cesedin valiz içerisinde bulunmasıyla, kamuoyunun bir kez daha “donduğunu”  belirtti. 
Kırmızı Göl’de günlerdir sürdürülen çalışmalar neticesinde, geçtiğimiz günlerde valiz içerisinde ilk cesede ulaşıldığını önceki gün de, ilk belirtilere göre  8 yaşındaki  Elena Natalia Bunea’ya(cinayet kurban giden 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea’nın kızı)  ait cesedin bulunduğunu belirten gazete bu bilginin polis tarafından teyit edilmediğine de dikkati çekti. 
Bulunan cesedin tanınacak halde olmadığını ifade eden polis kaynağı, cesedin 8 yaşındaki Elena’ya ait olduğunu da ihtimal dışı bırakmazken bunun 1-2 gün içerisinde belli olacağını söyledi.
Gazete cinayetleri işleyen RMMO subayı Nikos Metaksas’ın itirafında 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea ve 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa’yı üç valiz içerisinde Kırmızı Göl’e attığını söylediğini anımsattı. 
Gazete, önceki Cumartesi günü bulunan cesetle birlikte tespit edilenlerin cesetlerin sayısının 5’e yükseldiğini, bunların Mary Rose, Arian Palanas Lazano (Mitsero maden ocağındaki kuyuda bulundu), Kahdka Anu (atış alanında bulundu) ve henüz kimliği belirlenmeyen ancak 8 yaşındaki  Elena Natalia Bunea Li ve annesi 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea’ya ait olması ihtimali olan 2 ceset olduğunu yazdı. 
Habere göre üçüncü valizin nerede olabileceğine dair bazı izler bulunurken bunun çıkarılması için çaba sarf edilecek.
Politis gazetesi “8 Yaşındaki Elena’nın Cesedi Kırmızı Göl Derinliğinde Bulundu-Dehşet Valizinde Hayattan Zorla Gitti” başlıklı haberinde önceki günkü gelişmelere yer verdi. Gazete, bir kaynağa dayanarak Kırmızı Göl’den önceki gün çıkarılan valizin içerisinde, çamurlu, çürümeye yüz tutmuş  bir ceset ve Elena’nın kıyafetlerinden şeritler bulunduğunu belirtti. 
Gazete yine aynı kaynağa dayanarak bulunan cesedin kemik boyutundan, bunun bir çocuğa ait olmasının güçlü bir ihtimal olduğunu yazdı.
Habere göre ceset üzerinde önceki gün, adli tabipler tarafından  otopsi yapılırken ölüm nedeninin bulunması için otopsinin yanı sıra DNA örnekleri alınarak, bulunan cesetlerin anne ve kız olup olmadığının tespit edilmesi için yine Kırmızı Göl’de bulunan ilk ceset ile DNA karşılaştırılması yapılacak.
Gazete cesedi bulunamayan iki kişinin kaldığını bunlardan bir tanesinin, Metaksas’ın “Memi” göletine attığını itiraf ettiği 6 yaşındaki Sierra, diğerinin ise Kırmızı Göl’e atılan 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa olduğunu yazdı.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, “Orestis” lakaplı Metaksas’ın aleyhine, 2017 yılında o yıl 19 yaşında olan bir kadına tecavüz ettiğine dair suçlama getirildiğini yazdılar. 
Tecavüz ile ilgili şikayetin 30 Nisan 2019 tarihinde yapıldığını yazan gazete Metaksas’ın bu olayı videoya aldığından da söz edildiğini belirtti. 
Habere göre tecavüz şikayetinde bulunan kadın, Metaksas ile 2016 yılı sonunda internet aracılığıyla, model olarak kendisini fotoğraf çekmesi için tanıştığını, 2017 yılı başlarında ise kendisiyle ilgili fotoğrafları vermek için Metaksas’ın kendisini evinden aldığını ve Güney Lefkoşa’daki bir yere götürerek arabada kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Metaksas ise bu suçlamayı reddetti.
Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi Metaksas hakkında 8 gün daha tutukluluk emri verdi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.