banner913
banner932
banner1012

"Güvenlik belirleyici faktör"

banner1020

Neofitu, Cenevre’de görüşülecek ilk başlığın güvenlik olmasının bir başarı olacağını savunarak, Kıbrıs sorununun daha ilerdeki sürecinin bu başlıktaki ilerlemeye bağlı olacağını öne sürerek güvenlik konusunun belirleyici faktör olacağını vurguladı

banner974
"Güvenlik belirleyici faktör"

banner971

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Cenevre’de güvenlik konusunun belirleyici faktör olacağını söyledi.

Fileleftheros gazetesi Neofitu’nun, ABD’deki temaslarının ardından dün basın toplantısı düzenlediğini yazdı.

Habere göre Neofitu, Cenevre’de görüşülecek ilk başlığın güvenlik olmasının bir başarı olacağını savunarak, Kıbrıs sorununun daha ilerdeki sürecinin bu başlıktaki ilerlemeye bağlı olacağını öne sürdü.

Türk tarafının bu önemli konuda gerçek bir siyasi irade göstermesi gerektiği görüşünü dile getiren Neofitu, diğer önemli başlıklarda hâlâ anlaşmazlıkların olduğunu küçümsemediğini belirtti.

Ancak belirleyici faktör ve belirleyici konunun güvenlik konusu olacağını iddia eden Neofitu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in haklı olarak bu konuyu öncelik olarak gündeme getirdiğini savundu.

Neofitu, kendi taraflarının iradeye sahip olduğunu da belirtti.

Türkiye, güvenlik, garantiler ve ordu konusunda geleneksel tezlerinde sabit kalırsa zor duruma düşeceğini savunan Neofitu, Türkiye’nin uzlaşmaz tutumuyla Cenevre’ye gitmesi durumunda sorumluluğu da üstleneceğini iddia etti.

ABD ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine ise Neofitu, Washington ve New York’taki temasları sırasında muhataplarına ilettiği tezlerinin anlayışla karşılandığını ifade etti.

NEOFİTU İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSERİ VE FRANSIZ BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Alithia gazetesi Neofitu’nun dün İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd ve Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Rene Troccaz ile görüştüğünü aktardı.

Gazeteye göre Neofitu bu temaslarında, Cenevre konferansına değinerek, taraflarının, ayrıntılı bir müzakereye hazır olduklarını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.