banner913
banner932
banner1012

Güney’de biri bebek, 19 vaka daha

banner1020

Güney Kıbrıs’ta dün 1’i yeni doğmuş bebek olmak üzere 19 yeni korona virüs vakası görüldü, Güney’de toplam vaka sayısı 465’e çıktı. Baf’ta ise yerel bulaş vakalarının çoğunluk göstermesinin endişe verici olduğuna dikkat çekildi

banner974
Güney’de biri bebek, 19 vaka daha

banner971

 

Kıbrıs'ın güneyinde dün 19 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Vakalardan birinin yeni doğan bir bebek olduğu açıklandı.

Böylece Güney’de toplam vaka sayısı 465’e çıktı.

Öte yandan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades dün yaptığı açıklamada, Başkanlık Sarayı’ndaki muhafızlarından birinin geçen haftaki koronavirüs testinin pozitif çıktığını kaydetti.

Muhafızlardan biri pozitif çıkınca, cumartesi günü sadece muhafız grubuna değil, başkan ve ortaklarına da test yapıldığı belirtildi.

Başkanlık Sarayı ve aynı zamanda Anastasiades’in arabaları da dezenfekte edildi.

BAF’TA ENDİŞE BÜYÜK

Öte yandan Rum Sağlık Bakanlığı, 2 Nisan 2020 tarihine kadar Güney Kıbrıs’ta tespit edilen Korona virüs vakalarına ilişkin ayrıntılı bilgileri kamuoyuyla paylaştı

Politis ve diğer gazeteler, Rum Sağlık Bakanlığı’nın Güney Kıbrıs’taki 2 Nisan’a kadar Korona virüs vakalarına ilişkin ayrıntılı bilgileri açıkladığını yazdılar.

Rum Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, özellikle “Aradipu” (Aradip) ve Baf’ta yerel bulaş vakalarının çoğunluk göstermesinin endişe verici olduğu belirtilirken hastaların profil bilgilerine de yer verildi.

Açıklamaya göre, 2 Nisan tarihine kadar virüs tespit edilen 328 kişinin yüzde 52’sini erkekler, yüzde 48’ini ise kadınlar oluşturuyor.

Bu vakalardan 96’sı (yüzde 27,5’i) hastanede tedavi görürken, bunlardan 37’si ise (yüzde 39) tam olarak iyileşerek taburcu oldu.

328 vakanın 56’sının virüsün hiçbir semptomunu göstermediği belirtilen açıklamada, semptom gösteren hastaların ise en çok öksürük, yüksek ateş ve boğaz ağrısından şikayet ettikleri vurgulandı.

Vakaların yaş dağılımları ise şöyle: 0-17 yaş aralığı yüzde 4, 18-59 yaş aralığı yüzde 66 ve 60 yaş üstü ise yüzde 29.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.