banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs'ta resort kumarhane otelin inşaatı başlıyor

banner1020

imasol’da kurulacak kumarhanenin inşaatına bu ay başlarında başlanacağı açıklandı

banner974
Güney Kıbrıs'ta resort kumarhane otelin inşaatı başlıyor

banner971

“City of Dreams Mediterranean” isimli multi-tematik resort kumarhanenin inşaat işleri AVAX-TERNA J.V. isimli konsorsiyuma resmen verildi. Limasol’da kurulacak kumarhanenin inşaatına bu ay başlarında başlanacağı açıklandı.

Politis ve diğer gazeteler “ICR Cyprus” tarafından açılan ihaleyi kazanan konsorsiyumda AVAX’ın yüzde 60, Terna’nın yüzde 40 hissedar olduğunu, bu ay başlarında başlayacak kumarhane inşaatının 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını yazdı.

Habere göre AVAX Başkanı Hristos Yoannu, büyük ölçekli bir proje olan “City Of Dreams Mediterranean”ın  Rum ve Avrupa turizm sektöründe köklü değişiklik yaratacağını, tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ve Avrupa’nın en büyük multi-tematik resort kumarhanesi olacağını söyledi.

Bina kompleksinin 500 yatak kapasiteli, 16 katlı 5 yıldızlı otel, yüz (100) oyun masası ve bin (1000) son teknoloji oyun makinesi içereceğini yazan gazete, tamamlandığı zaman yıllık 300 binin üzerinde turist çekecek kumarhanenin, inşaat çalışmaları için 4 bin, işletilmeye başlamasıyla da 2 bin 400 civarında istihdam yaratacağını yazdı.

Habere göre kumarhane işletilmeye başladıktan iki yıl sonra Rum Yönetimi’ne yıllık 700 milyon Euro (gayrı safi yurtiçi hasılasının yüzde 4’ü oranında)  katkı sağlaması bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.