banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs'la Rusya arasında ABD'li milyoner gerginliği

banner1020

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında ABD’li milyonerin soruşturması nedeniyle gerginlik yaşandığı bildirildi

banner974
Güney Kıbrıs'la Rusya arasında ABD'li milyoner gerginliği

banner971

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında, Gazprom şirketinin hisselerini satın alan ve ardından vergi kaçırmakla suçlanan ABD’li milyoner William Browder aleyhinde yürütülen soruşturma nedeniyle gerginlik yaşandığı bildirildi.
Politis gazetesi, Browder’ın Gazprom şirketine ait hisseleri, Güney Kıbrıs’tan gelen parayla satın aldığını; akabinde, aleyhinde getirilen vergi kaçırma suçundan dolayı Rus makamlarının hedefi haline geldiğini ve Güney Kıbrıs’tan, Browder hakkında bilgi talep eden Rusya’nın, Güney Kıbrıs’tan ret cevabı aldığını yazdı.
Habere göre Browder’ın avukatları, Browder’in adil yargılanamayacağı ve olaya siyasetin karıştırılabileceği iddiasıyla meseleye müdahale etti. Bunun üzerine Rum Adalet Bakanlığı, dün yaptığı açıklamayla, Rus Başsavcılığı ile temasın koparılmayacağını; ancak uygun prosedürün izleneceğini kaydederek, konunun intikal ettiği mahkemeye saygı duyulması çağrısında bulundu.
Haberde, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın da bu durum üzerine açıklama yaparak, Rum Adalet Bakanlığı’nın bu kararı karşısında şaşkınlık yaşandığını belirttiği kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.